• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Vůle mezi střechou a anténou (ploutvičkou)

M3grey

rodinný člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
2 384
Zdar všem,
včera jsem si při leštění střechy všiml, že když za tu ploutvičku vezmu, tak se s ní dá hýbat, dokonce nahoru-dolů, řekl bych klidně tak 2 mm, čímž vznikne mezera, i když je tam těsnění. To by se asi nemělo hýbat? Mokrou stropnici nemám, ale rád bych tomu předešel? Dá se to utáhnout, aniž by musela dolů celá stropnice?

U mého auta to samé. Utěšuju se představou, že díra ve střeše pod ploutví má řádně po celém obvodu zvýšený okraj, protože spoléhat na nějaké těsnění po celou dobu životnosti auta asi nelze. Taky bych rád věděl, jak je to ve skutečnosti.

Zdravím, u mě též na M6 2017 naprosto stejný problém... Vůle již přes rok, stropnice vizuálně taky suchá, ale stejně trnu hrůzou jestli tam přeci jenom nezatéká😬

Našel jsem tohle video, trošku to může upřesnit očekávání... (2:20)

K tomu videu bych jen dodal, že jak tam pan montér zlomí tu stropnici vejpůl (čas cca 1:10), tak na tohle bacha. Občas ten zlom bývá hodně vidět. Proto je lepší tu stropnici povolit co nejvíc v celku.

Poslední úprava:
Jestli to někdo z vás bude dotahovat tak napište sem zkušenost jak to šlo. Bude se hodit

Samsung S22 256GB Tapatalk

Já to mám na svoji M6 od doby co jsem ji pořídil. Kdysi jsem měl staženou stropnici, tak jsem to zvenku honil kolem ploutve wapkou, koukal a neprošla ani kapička. Asi není vůle jako vůle, ale vím že mě to tenkrát taky nenechávalo úplně klidným. Dneska už jo.

On je spíš měkký ten plech střechy proto se s tím dá lehce hýbat.

Back