• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Výměna motoru 2.0 DISI 114 kW - tipy na vrakoviště apod.

• Vlákno založil Vlákno založil Jan87
  • Datum založení Datum založení

Jan87

nový člen
Zprávy
5
Ahoj, bohužel se mi na mé Mazdě 6 GH r.v. 2012 přidřel motor a řeším, zda auto nechat opravit nebo poslat do věčných lovišť. Roli hraje samozřejmě to, za jakou částku seženu motor.

Jak byste věc řešili? Máte dobrou zkušenost s nějakým konkrétním vrakovištěm/servisem? Kdekoli v rámci Čech.

Vzhledem k nájezdu auta 230 tkm mi bylo doporučeno vyměnit i spojku a chladič, ale to samo o sobě nevychází nějak hrozně. Auto mi jinak plně dostačuje, podvozek je v dobrém stavu, jízdní vlastnosti skvělé, jen ten motor :))

Děkuju moc za tipy a vaše zkušenosti!

Ahoj, bohužel se mi na mé Mazdě 6 GH r.v. 2012 přidřel motor a řeším, zda auto nechat opravit nebo poslat do věčných lovišť. Roli hraje samozřejmě to, za jakou částku seženu motor.

Jak byste věc řešili? Máte dobrou zkušenost s nějakým konkrétním vrakovištěm/servisem? Kdekoli v rámci Čech.

Vzhledem k nájezdu auta 230 tkm mi bylo doporučeno vyměnit i spojku a chladič, ale to samo o sobě nevychází nějak hrozně. Auto mi jinak plně dostačuje, podvozek je v dobrém stavu, jízdní vlastnosti skvělé, jen ten motor :))

Děkuju moc za tipy a vaše zkušenosti!
to bych tipoval komplet na cca kolem 50tis a víc. Pokud je to zadřené, bude toho už nejspíš v háji více (EGR atd. ...nechalo se to příliš dlouho jezdit s vysokou spotřebou oleje). Otázka tedy, jestli to má vůbec smysl. Prodejné je to s tím nájezdem podle mého max 150tis.
Do staršího motoru bych osobně nešel, je to z bláta do louže, ta zvýšená spotřeba u motorů s nájezdy nad 150tis je běžná věc a málokterý z vrakáče bude mít najeto pod 100tis. Takže za mně dává smysl jedině repas, pokud to ekonomicky bude dávat smysl.

Poslední úprava:
No a co tě to teda ve finále stálo?

Back