• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Výměna předních světlometů

Lubo156

rodinný člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
196
Neuvažoval jste prosím někdo o výměně předních světlometů u Mazda 3BP? Problematika zapojení atd. základní světla mají 8 pinů a nové 9 pinů. Na internetu jsem našel světla které jdou vyměnit plug and play ,ale eshop co je prodává je už k této výměně přizpůsobil. Samozřejmě informace o tom jak neřeknou jen prodají už přizpůsobené světla které jenom přehodíte. Demontujete původní s Halogenovým DRL a namontujete přizpůsobená světla s LED DRL . Počítam ,že se nehrabali ve světle ,ale nejspíš jen přepinovali patice(nejspíš)

Poslední úprava:
No to nevím zda to půjde. Ty s LED denním svícením mají navíc adaptivní (matrix) LED světla. Jedině, že by to mělo stejnou kabeláž a bralo si to info z kamery, jaké segmenty to má vypínat. A cena za ty adaptivní bude kolem 40 tisíc za jeden světlomet. To je jednoduší vyměnit halogenovou žárovku za ledku.

No to nevím zda to půjde. Ty s LED denním svícením mají navíc adaptivní (matrix) LED světla. Jedině, že by to mělo stejnou kabeláž a bralo si to info z kamery, jaké segmenty to má vypínat. A cena za ty adaptivní bude kolem 40 tisíc za jeden světlomet. To je jednoduší vyměnit halogenovou žárovku za ledku.
Mohu mít obě za směšnou cenu. Proto se ptám. Obyčejné světla jsou zapojeny přes 8 pinu a adaptivní přes 9 pinů tak jsem si myslel ,že to nebude tak složité,ale asi ano.

Poslední úprava:
Já bych řekl, že se ve světle právě hrabou.
Screen_Shot_2021-06-02_at_11.07.42_AM.jpg ScreenShot2020-07-23at8.22.39PM_750x.jpg
Když porovnám proužek denního svícení na dodělávaných světlech s OEM světly, tak na těch dodělávaných jsou vidět svítící body ledek dodělávaného kroužku. Foto dodělávané (červená) OEM (bílá):
ScreenShot2020-07-23at7.11.58PM_750x.jpg 56414098_2146022648780551_6246030454487515136_n.jpg

Nicméně pokud máš možnost sehnat za opravdu směšnou cenu, tak klidně zkus přepinovat. Budeš mít klasické statické LED, ovšem s pěkným designem DRL, pokud se zadaří. Dej kdyžtak vědět, jak si dopadl :cool:

Zkoumal jsem to blíž a ano jak říkaš prodejce tvrdil ,že jsou to originální světla s Led DRL,ale nejsou. Jsou to klasické s Halogenovým DRL do kterých je nainstalovaný tenhle set co si poslal. Zde návod na montáž. Viz odkaz: https://mp.weixin.qq.com/s/4LHyi3ZYhGUM-RfP1AkFKA

Ahoj
Prosím majitele Mazdy 3BP které jsou vybavené Předními světlomety Led Metrix,mohl by mi někdo popsat co se ve světlometu rozsvítí při zapnutí automatického svícení při Dením světle? Jestli jen kroužek nebo i boční vedení za kroužkem.

Ahoj
Prosím majitele Mazdy 3BP které jsou vybavené Předními světlomety Led Metrix,mohl by mi někdo popsat co se ve světlometu rozsvítí při zapnutí automatického svícení při Dením světle? Jestli jen kroužek nebo i boční vedení za kroužkem.
I boční vedení.

Děkuji za reakci a prosím intenzita světla je stejná při denním svícení i obrysovém světle?
Musím kouknout. Vím na 100%, že na parkovačky svítí míň, než na denní. S potkávačkama myslím mají stejnou intenzitu jako hlavní ledky (ale co jen tak pozoruju při odrazech) takže bych řekl, že při potkávačkách mají opět vyšší intenzitu. K tomu se ale rozsvítí i "corner" světýlko a část segmentů z Matrix části.

Back