• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Vypínanie hmlovky

silentuss

nový člen
Zprávy
2
Ahojte, nedávno som prešiel z BL 2.0 111 kW na BL MPS. Na BL 2.0 hmlovky fungovali asi následovne:
OFF > predné hmlovky > predné hmlovky + zadná hmlovka.

Tí čo BL majú, vedia že keď sa zapne zadná hmlovka tak páčka sa ako keby "pružinovo" vráti na polohu predné hmlovky a rozsvieti sa kontrolka na palubovke aj pre zadnú hmlovku.
Ak chcem vypnúť zadnú hmlovku a používať znova len predné hmlovky, tak na 2.0 stačilo páčku znova len posunúť o krok hore z predné hmlovky na zadná hmlovka a zadná hmlovka sa vypla, ostali svietiť len predné.

Problém mám ale na MPS (kde je teoreticky všetko rovnaké).
Keď som v situácii, že sú zapnuté predné hmlovky + zadná hmlovka. (páčka sa po zapnutí zadnej hmlovky "pružinovo" vráti na polohu predné hmlovky ale rozsvieti sa aj zadná) a chcem vypnúť zadnú hmlovku a teda posuniem páčku znova na pozíciu zadná hmlovka, nič sa nestane. Na 2.0 sa takto vypínala a na MPS to ostane zaseknuté na tom, že svietia všetky hmlovky až kým neprejdem znova do polohy OFF.

Teda v skratke:
2.0 = OFF > predné hmlovky > predné hmlovky + zadná hmlovka a môžem zadnú hmlovku vypínať nezávislo od predných hmloviek
MPS = OFF > predné hmlovky > predné hmlovky + zadná hmlovka a ak chcem vypnúť zadnú hmlovku musím vypnúť všetky (OFF) a potom znova rozsvietiť predné inak auto ostane zaseknuté a svietia všetky hmlovky. (zadnú neviem vypnúť samostatne)

Riešil toto niekto? Dúfam, že sa dokážete vyznať v mojom opise :)
Skúšal som vymeniť relé pre hmlovky ale nepomohlo. Páčka podla mňa funguje, keďže všetko viem zapnúť. Ďakujem.

Relé jste sice vyměnili, ale je možné, že kabeláž nebo jiné ovládací relé zadních mlhových světel nefunguje, jak má.

Poslední úprava:
Back