• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Ztráta chladící kapaliny L5 2.5

Mara0306

nový člen
Ověřený uživatel MazdaKlanu
3
Zdravím pánové. Mazda 6 GH 2,5 125kw, ztráta chladící kapaliny. Zatím nemám zjištěný v jakém množství. Prasklá hlava? Těsnění pod hlavou ko? Nebo třeba únik přes vodní pumpu? Neřešil někdo? Díky za případnou diskusi.

Těžko říct co to bude na tvým autě, prohlídni motor, pokud nevíš co a jak přenech to svýmu mechanikovi

Já měl malinkou dírku v hadičce co vede k topení. Po ohřátí to trochu rosilo..
A pak jsem měl taky urezlou sponu na spodní hadici od chladiče a taky to tam kapalo... Takže hledej.. :laughing:
Taky asi záleží, kolik ti toho ubývá a za jak dlouho..

Já měl malinkou dírku v hadičce co vede k topení. Po ohřátí to trochu rosilo..
A pak jsem měl taky urezlou sponu na spodní hadici od chladiče a taky to tam kapalo... Takže hledej.. :laughing:
Taky asi záleží, kolik ti toho ubývá a za jak dlouho..
Super. Díky za poznatky. Doleval jsem teď podruhé. Takže budu sledovat v jakém množství to mizí. Jelikož mám pod motorem dekl, tak to ani nikde po zahřátí nekape. Zkusím ho sundat a přijdu ten chladící obvod. Díky 👍

Mě třeba pokapavala hadice u termostatu po jeho výměně. Stacilo s hadicí pohnout a dopasovat sponu ale u tebe to může být cokoliv

Ja u ne-Mazdy ztrácel hodně kapaliny kvůli prasklé přírubě u chladiče.

Tak naštěstí je ta kapalina barevná, tak by to nemusel být až takový problém to najít?

Zdravím pánové. Mazda 6 GH 2,5 125kw, ztráta chladící kapaliny. Zatím nemám zjištěný v jakém množství. Prasklá hlava? Těsnění pod hlavou ko? Nebo třeba únik přes vodní pumpu? Neřešil někdo? Díky za případnou diskusi.
U me to byla spona uplne dole pod chladicem co stahuje hadici. Byla zrezla a uz nedotahovala. Dal jsem novou a je pokoj

U mňa pretekala dokonca nová vodná pumpa - SKF, ktorú som do auta dal pri výmene sekundárneho rozvodu.

Zdar. Tak nejhorší scénář se nepotvrdil. Zapůjčil jsem si sadu na natlakování chladícího obvodu a problém nalezen. Poškozená spodní hadice u chladiče a + prasklá spona. Problém vyřešen. Díky moc za reakce 😉

Back