Poslední úprava moderátorem:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Je to tak. Oficiální postup od výrobce je žehlička a čistý papír. 👍Ahoj!
Můžete zkusit zahřát kůži fénem (na slabý nebo střední režim). Jakmile kůže změkne, zkuste záhyb vyhladit rukou. dejte pozor, abyste kůži nepřehřáli a nepoškodili ji.
Další možností je použít hydratační kondicionér na kůži.
Pokud si nejste jistí, raději se obraťte na autoservis, mají na to speciální nástroje a prostředky.
Vidím, že nejnovější postup je napařování. Ať ten servis nesere (mohl bys ho taky jmenovat) a podívá se na servisní informaci, jejíž první verze byla vydaná v roce 2011:Ahoj, moc dekuju za odpovedi. Ja jsem se na ofiko autorizak od Mazdy obratil a tam vubec netusi co s tim. Defacto se mi to tam objevilo po tom co mi praskl ten ozdobny stitek na sedace a oni mi ho tam davali novy...ja si toho vsiml az po cca tydnu. Nevim jestli to tedy udelali oni, nechci jim krivdit. Zkusim tedy jiny autorizak, protoze ja moc zrucny nejsem a nechci si to poskodit jeste vic. Dekuju. R
Ani se nedivím táborským, já bych na to s žehličkou přes papír (?!) taky nešel, z toho kouká trvalé poškození. Rozhodně raději ten fén a opatrně s citem. Tyhle návody vymýšlí Praha nebo Hirošima?Vidím, že nejnovější postup je napařování. Ať ten servis nesere (mohl bys ho taky jmenovat) a podívá se na servisní informaci, jejíž první verze byla vydaná v roce 2011:
R033/11: Všechny modely – zvrásnění povrchu koženého sedadla
Když se setkáte s tímto problémem, odstraňte zvrásnění povrchu sedadla podle následujícího postupu.
V případě reklamace zákazníkovi před provedením opravy vysvětlete, že zvrásnění nemusí být zcela odstraněno. Vysvětlete také, že čím je kůže starší, tím více se na povrchu kůže objevuje zvrásnění v důsledku stárnutí nebo opotřebení během normálního používání, což je normální chování materiálu.
1. Ohřejte žehličku na 140–180 °C.
2. Rukou natáhněte zvrásněné místo povrchu sedadla.
3. Dostatečně nastříkejte vodu na hadr/ručník pomocí rozprašovače.
4. Omotejte spodní část žehličky mokrým hadrem.
5. Zvrásněné místo přejíždějte žehličkou s hadrem.
Viz níže, aktuální je napařování. Přes papír jsem to rovnal na GH před 15 lety a OK. Zeptej se pana Machače.Ani se nedivím táborským, já bych na to s žehličkou přes papír (?!) taky nešel, z toho kouká trvalé poškození. Rozhodně raději ten fén a opatrně s citem. Tyhle návody vymýšlí Praha nebo Hirošima?