• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Zvrásnění kůže na sedačce

Romeo159

nový člen
Zprávy
4
Ahoj, na pětileté M6, 2019 jsem na zadní sedačce zjistil na kůži jakoby takové táhle zalomení, nakrabacení kůže, viz fotky. Nesetkal jste se s tím někdo? Není to poškrábané, spíš nakrabatěné.. ale moc pěkně to nevypadá.. Netuší někdo zda a jak to jde narovnat? Díky, Romam

20250107_120636.jpg 20250107_120626.jpg 20250107_120622.jpg 20250106_122016.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Ahoj!
Můžete zkusit zahřát kůži fénem (na slabý nebo střední režim). Jakmile kůže změkne, zkuste záhyb vyhladit rukou. dejte pozor, abyste kůži nepřehřáli a nepoškodili ji.
Další možností je použít hydratační kondicionér na kůži.
Pokud si nejste jistí, raději se obraťte na autoservis, mají na to speciální nástroje a prostředky.

Ahoj!
Můžete zkusit zahřát kůži fénem (na slabý nebo střední režim). Jakmile kůže změkne, zkuste záhyb vyhladit rukou. dejte pozor, abyste kůži nepřehřáli a nepoškodili ji.
Další možností je použít hydratační kondicionér na kůži.
Pokud si nejste jistí, raději se obraťte na autoservis, mají na to speciální nástroje a prostředky.
Je to tak. Oficiální postup od výrobce je žehlička a čistý papír. 👍

Ahoj, moc dekuju za odpovedi. Ja jsem se na ofiko autorizak od Mazdy obratil a tam vubec netusi co s tim. Defacto se mi to tam objevilo po tom co mi praskl ten ozdobny stitek na sedace a oni mi ho tam davali novy...ja si toho vsiml az po cca tydnu. Nevim jestli to tedy udelali oni, nechci jim krivdit. Zkusim tedy jiny autorizak, protoze ja moc zrucny nejsem a nechci si to poskodit jeste vic. Dekuju. R

Ahoj, moc dekuju za odpovedi. Ja jsem se na ofiko autorizak od Mazdy obratil a tam vubec netusi co s tim. Defacto se mi to tam objevilo po tom co mi praskl ten ozdobny stitek na sedace a oni mi ho tam davali novy...ja si toho vsiml az po cca tydnu. Nevim jestli to tedy udelali oni, nechci jim krivdit. Zkusim tedy jiny autorizak, protoze ja moc zrucny nejsem a nechci si to poskodit jeste vic. Dekuju. R
Vidím, že nejnovější postup je napařování. Ať ten servis nesere (mohl bys ho taky jmenovat) a podívá se na servisní informaci, jejíž první verze byla vydaná v roce 2011:

R033/11: Všechny modely – zvrásnění povrchu koženého sedadla
Když se setkáte s tímto problémem, odstraňte zvrásnění povrchu sedadla podle následujícího postupu.
V případě reklamace zákazníkovi před provedením opravy vysvětlete, že zvrásnění nemusí být zcela odstraněno. Vysvětlete také, že čím je kůže starší, tím více se na povrchu kůže objevuje zvrásnění v důsledku stárnutí nebo opotřebení během normálního používání, což je normální chování materiálu.

1. Ohřejte žehličku na 140–180 °C.
2. Rukou natáhněte zvrásněné místo povrchu sedadla.
3. Dostatečně nastříkejte vodu na hadr/ručník pomocí rozprašovače.
4. Omotejte spodní část žehličky mokrým hadrem.
5. Zvrásněné místo přejíždějte žehličkou s hadrem.

Moc dekuju. Je to Mazda Wagnerova Tabor. Zacal jsem tam jezdit posledni rok protoze u Loudy v Pocernicich mi prislo ze ceny jsou 2x vetsi (treba za zadni komplety brzd). Zkusim tady Prahu na Sporilove nebo znovu Tabor, pokud budou vedet o co jde. Jinak mi v Tabore prijdou mnohem prijemnejsi. Diky moc

@Rajty že byste neměli návod, jak vyhladit kůži na sedačce?

V Táboře jsou fajn, ale přesně jak píše shr3k - neměli by čerpat vědomosti jen z toho, co už udělali - to potom nemusí být autorizákem.

Ta fancy chrom lišta je tam pěkně naprd, láme se pořád. Koho v Hirošimě napadlo na měkký podklad, který se prohýbá, dávat tvrdou plastovou lištu jen na bling bling efekt, ten by zasloužil rákoskou.

Jo je to pekny ta lista, ale na prd. Mne to prave strasne stvalo ze se to vzadu odlomilo, tak mi to v Tabore delali, strasny sr..i s tim, asi 2,5h. Uz jsem koukal ze i na sedacce ridice se to zacina vyndavat z protikusu... Co jsem mel pred tim v kuzi AR 156, 159 tak se mi tohle s tou kuzi nestalo a to jsem je mel hodne dlouho. Ale tady je nejaka Nappa kuze, tak jestli neni nejak choulostivejsi...

Vidím, že nejnovější postup je napařování. Ať ten servis nesere (mohl bys ho taky jmenovat) a podívá se na servisní informaci, jejíž první verze byla vydaná v roce 2011:

R033/11: Všechny modely – zvrásnění povrchu koženého sedadla
Když se setkáte s tímto problémem, odstraňte zvrásnění povrchu sedadla podle následujícího postupu.
V případě reklamace zákazníkovi před provedením opravy vysvětlete, že zvrásnění nemusí být zcela odstraněno. Vysvětlete také, že čím je kůže starší, tím více se na povrchu kůže objevuje zvrásnění v důsledku stárnutí nebo opotřebení během normálního používání, což je normální chování materiálu.

1. Ohřejte žehličku na 140–180 °C.
2. Rukou natáhněte zvrásněné místo povrchu sedadla.
3. Dostatečně nastříkejte vodu na hadr/ručník pomocí rozprašovače.
4. Omotejte spodní část žehličky mokrým hadrem.
5. Zvrásněné místo přejíždějte žehličkou s hadrem.
Ani se nedivím táborským, já bych na to s žehličkou přes papír (?!) taky nešel, z toho kouká trvalé poškození. Rozhodně raději ten fén a opatrně s citem. Tyhle návody vymýšlí Praha nebo Hirošima?

Ani se nedivím táborským, já bych na to s žehličkou přes papír (?!) taky nešel, z toho kouká trvalé poškození. Rozhodně raději ten fén a opatrně s citem. Tyhle návody vymýšlí Praha nebo Hirošima?
Viz níže, aktuální je napařování. Přes papír jsem to rovnal na GH před 15 lety a OK. Zeptej se pana Machače.

Back