• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Zvýšená spotřeba

Marcus11

člen KLANu
Zprávy
86
Zdravím. Minulý týden jsem byl na STK a po ní jsem si začal všímat divné věci, která se mi předtím nestávala, nebo si nejsem vědom. Pokusím se to vysvětlit. Mám nastavenou okamžitou spotřebu a hodnoty byly např.:

1st do max 20kmh - cca 15-20l
2st do 50 kmh - taky tak nějak
3st při výjezdech z obce plný - max 15l atd

A teď mi přijde, že spotřeba má pomalejší odezvu, a tyto hodnoty rapidně stouply, např.:

Rozjezdy 35-40l
2st 30l
3st při výjezdech plný - 25-40l

Zpočátku se mi zdálo, že na stejné trase při stejném stylu jízdy mi stoupla i spotřeba, ale dnes to vycházelo cca stejně. Spíš mě přijde divné, že mi to ukazuje podstatně vyšší hodnoty, odezva změny spotřeby je pomalejší.

Na STK na emisích jsem prošel v pohodě, lambdy taky v mezích, výkon se nijak nezměnil. Nemyslím si, že by to bylo zimou. I při větších mrazech mi to ukazovalo méně. Mám domluvený servis kvůli jiným věcem, tak to zkusím napichnout, ale i tak, stalo se to někomu?

Ještě mě napadlo - cca dva týdny zpět jsem si při zapnutém rádiu vybil baterku na fest, takže jsem ji podle návodu vytáhl, nabil a dál zpět a co bylo potřeba, tak jsem znova naučil (start stop, okna)..může to mít vliv, že je teď jednotka "zmatená"?

Kolik ti to píše průměrnou spotřebu po jízdě, když jedeš víc km? To bude asi přesnější, než okamžitá spotřeba.

Jezdím v 90% stejnou trasu. Když ji jedu třeba v noci, bez provozu a slapu tomu na krk, tak i přesto ji dám max 7-8l. Třeba teď, byl provoz, jel jsem celkem s rozvahou a jel jsem za 7. Je to nějaké divné. Dokonce jsem si všiml, že když dojizdim třeba k semaforu a cca ve 20kmh vyřadím a brzdim, tak mi to ukazuje třeba 8l než zastavím. To se mi nikdy nedělo, max třeba 2-3. Tam musí být něco špatně.

Zkusil bych si udělat opravdový průměr výpočtem litru na km třeba na uplně vyjeté a pak plné nádrži ať se to eliminuje, mě se stalo, že v některých obdobích proměřoval na průměru počítač i o 3-4 dcl oproti skutečnosti.

Vyjeté neeeee... Stačí dotankovat doplna vynulovat km a po x stovkách km opět doplna... Nejlépe stejný stojan a na první cvaknutí... 🤷

Mám to v plánu, v tuto chvíli mám vyjetou zatím cca třetinu nádrže, tak uvidíme, jaký budu mít dojezd.. na plnou jsem míval průměr 730-750 km

A co zkusit jen odpojit mínus na baterii, počkat 30 vteřin a znovu zapojit. Může tam být jen nějaký malý elektrický šotek.

jj přesně tak jsem to myslel :-) jen at to tankuje třeba potom co má těsně nad rezervou a ne když má třičtvtě nádrže :) Aby měl pokud možno co nejpřesnější info ideálně i dvakrát za sebou

Já to nikdy nedělal, čtu to zde opakovaně a zeptám se tedy jako... ehmm. To přesně obnáší jen každé okno otevřít a zavřít do krajní polohy a hotovo?
Jakože si čidla líznou mezních poloh?

Já to nikdy nedělal, čtu to zde opakovaně a zeptám se tedy jako... ehmm. To přesně obnáší jen každé okno otevřít a zavřít do krajní polohy a hotovo?
Jakože si čidla líznou mezních poloh?
Zapalovaní máš na ON nebo nastartovaný auto. Pak prostě sjedeš každým oknem dolů třeba 5-10cm (kdysi se říkalo, že musíš sjet alespoň do půlky, ale je to úplně jedno) a potom s ním vyjedeš zpět nahoru. Jak se okno zavře, tak cca 2-3 vteřiny stále držíš čudlík jako by jsi to okno chtěl pořád zavírat. Potom ti začnou fungovat automatický dojezdy oken (jak stahování, tak vytahování).

Dneska je to pohoda, protože se to dá všehno udělat z řidičovýho panelu, ale dřív třeba u M6GG jsi musel oběhnout auto a dělat to přes tlačítko každých dveří.

A táááák, díky :)

Ještě mě napadlo, když odpojím baterku, tak nastaví i se i ŘJ do základu? Mám totiž úpravu od Shreka, a zdá se mi auto i trochu linejsi než předtím..

Ještě mě napadlo, když odpojím baterku, tak nastaví i se i ŘJ do základu? Mám totiž úpravu od Shreka, a zdá se mi auto i trochu linejsi než předtím..
Odpojení baterie nemá vliv na tuto úpravu - nesmaže jí ani nijak nezmění zpět do základu.

Tak už nevím, co se mohlo stát..míval jsem průměr cca 6,8-7,1 a to jsem blaznil..teď celkem klidnou jízdou 7,5-8.. zvláštní 😃 uvidíme, kolik najedu na tu nádrž

Back