• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel 2.2 (R2) nestartuje, nedostatek paliva

matejzeman

nový člen
3
Mazdar kolegové!

Potřebuji poradit, po čem jít.
Před dvěmi týdny mi začalo zlobit startování. Nastartuji, motor běží, po cca. 5 - 10 sekundách chcípne a další start vypadá tak, že startér točí od 10 - 30 sekund, pak motor chytne a už jede bez problému, má výkon, otáčky drží, žádný problém. Tak se to děje pokaždé, když auto odstavím třeba na více než jednu hodinu.

Napadá mě padající nafta?

Diagnostika mi potvrdila následující:
Při točení startérem žádaná hodnota tlaku v railu 35000kPa, skutečná 0kPa celou dobu, dokud motor nechytne, poté přes 40800kPa na volnoběh. SCV ventil hodnoty od 1,2A do 1,83A.

Všechny palivové cesty suché ... nevím po čem jít ... trošku mě děsí nulová hodnota tlaku v railu při odstavení auta :(
Děkuji všem.

Mazda 6 MZR-CD 2,2 - 120kW - r.v. 2009

Poslední úprava moderátorem:
Velice všem děkuji za cenné rady a odpovědi. Již podruhé na tomto "fóru" bez odpovědi. Problém vyřešen - prasklý odkalovací šroub na filtru.

Back