Ahoj všem,
mám termín plus minus 4.servisky na BP 122, 2020, zeptal jsem se na rozsah a ceny a možnost přineseni vlastního oleje,v Mazda v Usti. 4.prohlidka - výměna oleje, Mazda Oil Ultra 5w30, výměna brzdovky, kabinoveho filtru, kontrola vozidla. Hrubá cena 8500 v DPH.
Na můj dotaz, zda mohu přinést svůj, zde často zminovany Ravenol 0w30, odpověď - nemohou zaručit bezchybnost a že v našich klimatickych podmínkách používají a doporučují onen 5w30 od Mazdy.
Už jsem se jednou též u nich ptal i na kabinový filtr a jak zde píšete, kolem 1000 za bílý, bez aktivního uhlí bez ničeho.
Pak jsem si nechal zpracovat nabídku v Německu a vychází na 10500 v přepočtu, podobný rozsah prací, olej sice 0w20 a k tomu ještě diagnostika motoru, takže cenově sice ještě o něco víc a řidší olej, nicmene při koupi auta u nich zapomněli vyměnit kabinový filtr při předchozí prohlídce, tak mi ho poslali a přišel mi na jejich naklady antialergicky s aktivním uhlím,takze předpokládám, že u nich dostanu takový.
Chápu, jak jste někteří zde zmiňovali, že když má člověk na auto za půl mega a víc, měl by mít i na garancku 1x za rok do 10.000.
Nicmene vzhledem k cenám lepších olejů a filtru, ceně brzdovky, ceně kabinoveho filtru a narocnosti jejich výměny mi přijde pomer cena/výkon dost nadhodnoceny ( na BM jsem si olej, brzdovku, filtry atd. měnil sám a auto jsem s 240.000 km prodal)
Záruka mi končí 16.3.25,takze je otázka, zda to mám kvůli zápisu do elektronické knížky absolvovat?
Též me trochu zlobí levé zpětné zrcátko,myšleno sklápění, tak si říkám, že bych toho ještě využil v rámci záruky.
Nebo se dá někde v dostupné vzdálenosti od Ústí najít servis, který se nebude cukat, když si přinesu svůj olej (ve finále přemýšlím o Ravenol DXG 5W30)?
Děkuji předem za, podotýkám, jakékoliv názory, rady, zkušenosti a i kritiku. A omlouvám se za román..
Odesláno z mého RMO-NX1 pomocí Tapatalk