• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

autorizovaný AUTOPROFI - Příbram

zkušenost právě z projevem zájmu, kdy těch zájmů je 90% a nic z toho není,
Zcela chápu, že "zájem" není koupě, ale já si ráno převedl peníze k platbě a byly připraveny k převodu; to, že je auto mimo dosah jsem se vlastně dozvěděl jen tak mimoděk.

Mimimálně říct, že v 9 přijde jeden zájemce, a já budu druhý, ...to by chtělo.
S panem Bělem jsme byli v kontaktu od pátku odpoledne, čas na to byl.

Každopádně cestou zpátky domů jsem si uvědomil, že svojí DiSinu mám fakt rád, a že s ní ještě dokážu nějaký ten rok vydržet, minimálně pro tu lehkost (CX-5 je fakt tank); a že si ji tedy nechám.

Kupoval jsem, jestli dobre pocitam, neco jako deset nebo 11 "novejch" aut behem poslednich 12 let, a mne osobne prijde, ze je to takovy dost nevyzpytatelny, dokud zaloha neni zaplacena.

Jako kupce necekam, ze dokud nemam podepsany papir a zaplacenou zalohu, ze mi auto jakkoliv drzi... pocitam i s tim, ze nez se na nej prijedu podivat, muze ho nekdo jiny vyfouknout. Coz mi i slusny prodejce vzdy nezapomnel zopakovat. Co mi dva prodejci rikali, protoze s nimi jsem se behem tech let jednal vicekrat, tak proste plno lidi slibi, ze se prijedou podivat, a pak nedorazi, nebo dokonce i plno lidi dela ruzny tanecky a problemy i po zaplaceni zalohy... proto se jim nechce se prilis "pretrhnout" a vsechno berou s rezervou. To se mi moc nelibi, a vzdy rikam, ze preci ale musi mit nejaky cich, zda je to vazny nebo ne, a podle toho se chovat, protoze ja osobne treba svoje slovo drzim... ale je to jak to je.

Co se tyka prohlidky a osobniho kontaktu, tak ne vsechno je planovany, taky uz jsem auto koupil prepadovou metodou... aniz bych to s nima nejak dopredu resil. Napr. manzelcinu CX-3... dojeli jsme onehda na vyrocni servis s moji Mazdou 3, a nejak se mi ta CX-3 v salonu zalibila, ze jsme to rovnou podepsali. I kdyby predtim prodejce nekomu rikal, at se na ni klidne prijede podivat, tak ten clovek dost dobre mohl prijet po tom, co jsme to podepsali.

Samozrejme asi by bylo dobry, kdyby prodejce hned oznamil, zda se o auto zajima jeste nekdo jiny, ale to mi na druhou stranu rikali snad ve vsech pripadech, kdy jsem kupoval skladovku nebo predvadecku :), a ja to teda spis beru jako takovej trik na zvyseni tlaku. Urcite je velka "vada" prodejce, pokud to nekdo podepsal, zaplatil, a on mi v ten moment nezavolal... (a i pripadnym jinym/dalsim zajemcum o ten samy vuz).

Co se tyka meho vlastniho prevodu penez, pripravy na koupi vozu, nebo nejakych nakladu (casovych a financnich) na objizdeni salonu, to proste beru jako to, co proste kvuli koupi noveho auta musim absolvovat. A jak jsem psal, dokud nemam podepsanou smlouvu a zaplacenou zalohu, do toho momentu cokoliv co bych kvuli nejakymu autu delal, delam bez jistoty, ze bude moje. Proti koupi ojetyho auta je to porad vetsinou mnohem jednodussi proces, protoze u tech ojetin toho clovek chtel videt vzdycky vic, a musi se tam patrat po vecech, a tak...

Back