• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdové destičky, kotouče a bubny

Já vzal tuhle - taky snížená viskozita právě jsem si říkal když tam píšou že pak trošku líp fungují stabilizační systémy.
A mokrý bod varu má taky vejš než je základ pro DOT4 - do M2 na normální ježdění myslím v pohodě. Hlavně jedna z mála kde je vypsaná i SAE J1703 co je v manuálu - a nechtělo se mi půl dne studovat rozdíl mezi J1703 a J1704 (tahle má obě tak cajk).

Tak stejnou zkušenost mám s destičkami taky. Po třech letech začali pískat, tak kontrola v servisu a jasný rozsudek, desky sjeté na plech, takže výměna po najetých cca 34.000 km. Nemyslím že jezdím stylem plyn/brzda, předtím jsem měl Seata a poprvé jsem desky měnil po 64 tisících km a to jenom díky tomu, že jsem po intenzivním brždění z Ovčárny v Jeseníkách projel na Hvězdě potokem z topícího se sněhu a zvlnil kotouče, tak jsem při jednom vyměnil i desky.
Ale zpátky k Mazdě, když jsem se v servisu ptal, proč destičky tak málo vydrží, bylo mi řečeno, že je to malé auto, tak má malé destičky a proto se rychleji sjedou :( tak nevím, asi měl servisák vtipný den :)

Tak stejnou zkušenost mám s destičkami taky. Po třech letech začali pískat, tak kontrola v servisu a jasný rozsudek, desky sjeté na plech, takže výměna po najetých cca 34.000 km. Nemyslím že jezdím stylem plyn/brzda, předtím jsem měl Seata a poprvé jsem desky měnil po 64 tisících km a to jenom díky tomu, že jsem po intenzivním brždění z Ovčárny v Jeseníkách projel na Hvězdě potokem z topícího se sněhu a zvlnil kotouče, tak jsem při jednom vyměnil i desky.
Ale zpátky k Mazdě, když jsem se v servisu ptal, proč destičky tak málo vydrží, bylo mi řečeno, že je to malé auto, tak má malé destičky a proto se rychleji sjedou :( tak nevím, asi měl servisák vtipný den :)
Asi jo mám 70 000 km a destičky jsou stále původní a budou do jara kdy je vyměním i s kotouči za něco lepšejšího co nebude reznout (bude mít nátěr) jak ty originály.

Back