• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Diagnostika - OBD adaptéry a aplikace

Určitě z AppStore, na stránkách mě to přesměruje na AppStore.

Tak aspoň že na applu to není blokováno

Zdravím Mazďáky. Mám dotaz zda si někdo koupil diagnostickou přípojku OBD- ELM-327 ? zda je funkční i na Mazdu CX-30 r.v 2020.

Jen se zdvořile zeptám...?
Používal jsem OBD a FORScan LITE na Androidu pro svou M6 (2020). Toho času byl FORScan LITE z Google Play stránek, tedy pokud správně pamatuji.
Vyměnil jsem auto, nově CX-5 (2023), měnil jsem jistě i Samsung Android, který asi jen rutinně FORScan přetáhl přes SmartLink pomocnou aplikaci.

Dnes jsem nějak měl potřebu nahlédnout do CX-5 a FORScan nenačetl auto, neznal/chtěl PCM číslo, resp. mám se obrátit na programátora.
Zpětně jsem našel, že mám verzi v1.5.15, ale update mi to nenabízí, vlastně Google Play dnes FORScan LITE nevede.

Mám tuto starou verzi jen odinstalovat a přes APK soubor (@shr3k výše poslal link, kde vidím v1.5.25) nainstalovat novou, anebo lze vyvolat nějak upgrade (abych si nerozjel vše přednastavené z dřívějška)?

Na forscan.org jsou 2 verze - jedna k aktualizaci instalace z Google play (tam je automaticky zablokovaná, protože vývojář je rus) nebo druhá verze pro instalaci mimo Google play (tu třeba používám já), která si hlídá aktualizace sama.

Obávám se že ji ale nenačteš. Od roku tuším 21 mají mazdy úplně novej systém a ten zatím není rozkódovanej a forscan je možná ani nenačte, i když se to postupně přidává

Díky, jakkoli to nezní moc dobře...

Čaues,měl někdo tento problém a výřešil ho?Win 10 forscan 2.3.47 ELM 1.5 funguje v NB budu prodávat ale po zkopírování dat v druhém NB taky Win 10,stejný ELM 1.5,Forscan 2.3.47 najde adaptér,spojení s vozidlem ale nerozpozná vozidlo, popř. co vepsat do tabulky.Mazda 6 gy r.v.2007,dík
IMG_20241107_160907.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Tuhle chybu jsem nikdy neviděl. Každopádně je propojený sériový port? To je taková ikonka dole.
A pokud ano, tak přečetlo to další jednotky v pořádku?

Tuhle chybu jsem nikdy neviděl. Každopádně je propojený sériový port? To je taková ikonka dole.
A pokud ano, tak přečetlo to další jednotky v pořádku
Propojené to je...Najde OBD 1.5 , spojí se s vozidlem a dlouho nic a pak vyskočí tahle tabulka....Vše jsem zkopíroval data i živé data do druhého NB a dělá tento popsaný problém...Nemůže dělat problém hardware že je evidovaný na jiném NB..?

Poslední úprava moderátorem:
Ještě mě napadá, že je na tom OBDII přepínač a je trochu trapný ho mít přepnutý v té druhé nesprávné poloze. A která je správná se dá zjistit experimentálně.
A pokud tam přepínač nemáš, tak máš velmi levný čínský šunt, který fungovat nebude. To chce mírně dražší čínský šunt.

Mimochodem klíček musí být min v poloze 2 a nebo nahozený motor. Poloha 1 nestačí.

Zobrazit přílohu 54325 Přepínač (HS-CAN - MS-CAN) napravo dole na fotografii.
Nemám na OBD přepínač a funguje spojí se,najde vozidlo a dělám upravy,nastavení,kontrola,živé data atd.Tento NB prodávám a na novém NB po zkopírování dat Forscanu se stejným OBD mám problém,Najde OBD ,spojí se ale už nenajde vozidlo a nevím proč,má i načtený profil....Klíč je v 2 poloze to je jasné jinak to nenajde adaptér,,,tak chápu proč?

Čaues,měl někdo tento problém a výřešil ho?Win 10 forscan 2.3.47 ELM 1.5 funguje v NB budu prodávat ale po zkopírování dat v druhém NB taky Win 10,stejný ELM 1.5,Forscan 2.3.47 najde adaptér,spojení s vozidlem ale nerozpozná vozidlo, popř. co vepsat do tabulky.Mazda 6 gy r.v.2007,dík
Zobrazit přílohu 54303
Jaké je VIN?

Zkus tam zadat něco z: SW-RFYGEB000, SW-RFYGEC000, SW-RFYGED000, SW-RFYCE0000, SW-RF7KED000, SW-RF7KEU000, SW-RF7KEW000
Nebere ani jeden kod...po zadání okamžitě vyskočí že se mám spojit s tvůrcem aplikace a hned na to nenajde ani adaptér....Musím vytáhnout adapter a znova ho zapojit...

Co to znamená "po zkopírování dat"? Pokud máš extended license, tak ta je vázaná na hardware. Když to odinstaluješ a zase nově nainstaluješ, tak to dělá stále?

Co to znamená "po zkopírování dat"? Pokud máš extended license, tak ta je vázaná na hardware. Když to odinstaluješ a zase nově nainstaluješ, tak to dělá stále?
Myšleno jako zkopírování dat,záznamu živých dat,profilu.Vím že je registrovaná licence na hardware.Odinstalované a znova naistalované starší verze 2.3.47 problém zůstáva a někdy to ani nenajde adaptér který bezproblému funguje na starším NB s WIN 10 ....Pak mě napadájí starší ovládače u předešlého NB....

Back