• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Diagnostika - OBD adaptéry a aplikace

Určitě z AppStore, na stránkách mě to přesměruje na AppStore.

Tak aspoň že na applu to není blokováno

Zdravím Mazďáky. Mám dotaz zda si někdo koupil diagnostickou přípojku OBD- ELM-327 ? zda je funkční i na Mazdu CX-30 r.v 2020.

Jen se zdvořile zeptám...?
Používal jsem OBD a FORScan LITE na Androidu pro svou M6 (2020). Toho času byl FORScan LITE z Google Play stránek, tedy pokud správně pamatuji.
Vyměnil jsem auto, nově CX-5 (2023), měnil jsem jistě i Samsung Android, který asi jen rutinně FORScan přetáhl přes SmartLink pomocnou aplikaci.

Dnes jsem nějak měl potřebu nahlédnout do CX-5 a FORScan nenačetl auto, neznal/chtěl PCM číslo, resp. mám se obrátit na programátora.
Zpětně jsem našel, že mám verzi v1.5.15, ale update mi to nenabízí, vlastně Google Play dnes FORScan LITE nevede.

Mám tuto starou verzi jen odinstalovat a přes APK soubor (@shr3k výše poslal link, kde vidím v1.5.25) nainstalovat novou, anebo lze vyvolat nějak upgrade (abych si nerozjel vše přednastavené z dřívějška)?

Na forscan.org jsou 2 verze - jedna k aktualizaci instalace z Google play (tam je automaticky zablokovaná, protože vývojář je rus) nebo druhá verze pro instalaci mimo Google play (tu třeba používám já), která si hlídá aktualizace sama.

Obávám se že ji ale nenačteš. Od roku tuším 21 mají mazdy úplně novej systém a ten zatím není rozkódovanej a forscan je možná ani nenačte, i když se to postupně přidává

Díky, jakkoli to nezní moc dobře...

Back