olej menim tak v intervale 10-15000 km. toto je farba oleja hned po vymene (najazdil som s nim cca 150 km). Cisto teoreticky, ze v servise ten olej vymenili, moze to nieco naznacovat ze hned po vymene je uz takyto cierny?
pozeral som ten pripravok bg 109, ten sa tam dave pred vymenou, skoda uz mam olej vymeneny. dam nabuduce
Ahoj..ja mam presne ten isty motor na CX5 ako Ty a mozem povedať, ze ten olej som maval po výmene ihneď čierny ako Ty. V lete som ho dal profesionálne dekarbonizovať v servise kde nepoužívajú len BG produkty a dosť pomohlo. Robili sanie, olej a diesel sustavu. Dpf ma teraz hodnoty ako nové, ale pred 2 tyzdnami mi hodil motor kontrolku na servis, az tak ze mi obmedzil rýchlosť. Tlak oleja som mal ledva 1,5 baru po odjazdeni cca 5000 km na novom oleji od dekarbo. Tak som urobil presne to co tu radí shrek, vymenil som si olej sam a aj s preplachom, lebo toto v mazde bud nevedia alebo nechcu robit. Samozrejme som nakupil bg produkty : 2 x Bg 109 na decarbo olejoveho priestoru, 1x bg 105 na cistenie olejovej vane, 10 litrov oleja, polovica na preplach, 2 x filter, bg doc 112 prisada do oleja, 2x bg 245 do paliva. V service u kamosa to tak od toho smrdelo, ze des.....ale pomohlo..prvy olej bol totalna cierna sracka, druhy preplach to iste. Tak som este po vypusteni cca 1 liter oleja pomaly lial aby sa aj ten bordel na spodku vane uplne vyplavil. Teraz je to v celku ok. Lutujem ze som este nekupil dalsich 5 litrov na treti preplach, lebo tie motory pri mestskom jazdeni su extra zakorbonovane. Teraz mam v plane pojazdit cca 2000 km, potom toto koliecko zopakujem este raz, s tym ze z Cr kupim na druhy preplach bg 12302 engine purge, lebo to na Sk nezozenies. A budem postupovat tak ako radia tito frajeri z Liberca na ich webe :
https://www.red-rider.cz/11682-dekarbonizacni-set-diesel-professional-5w30.html. A po tomto dvojitom precisteni, tam do oleja pridam vecicku co vymysleli ruski kolegovia - Atomium alebo od nemcov - Metabond, na znizenie trenia....a menit olej tak raz za 5000 - 6000 km. Pri tychto motoroch si nevyberies, bud budes pchat cas a peniaze na starostlivost, cize olejove preplachy dobrymi produktmi, bg ako topka, caste vymeny oleja, alebo budes davat este vacsie prachy za cistenie dpf, turba, mechanickeho cistenia sania atd...alebo posledna moznost, kupit cx5 v benzine lol