• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Forscan nerozpozná PCM

Martin1

nový člen
Zprávy
6
Čaues,měl někdo tento problém a výřešil ho?Win 10 forscan 2.3.47 ELM 1.5 funguje v NB budu prodávat ale po zkopírování dat v druhém NB taky Win 10,stejný ELM 1.5,Forscan 2.3.47 najde adaptér,spojení s vozidlem ale nerozpozná vozidlo, popř. co vepsat do tabulky.Mazda 6 gy r.v.2007,dík
IMG_20241107_160907.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Tuhle chybu jsem nikdy neviděl. Každopádně je propojený sériový port? To je taková ikonka dole.
A pokud ano, tak přečetlo to další jednotky v pořádku?

Tuhle chybu jsem nikdy neviděl. Každopádně je propojený sériový port? To je taková ikonka dole.
A pokud ano, tak přečetlo to další jednotky v pořádku
Propojené to je...Najde OBD 1.5 , spojí se s vozidlem a dlouho nic a pak vyskočí tahle tabulka....Vše jsem zkopíroval data i živé data do druhého NB a dělá tento popsaný problém...Nemůže dělat problém hardware že je evidovaný na jiném NB..?

Poslední úprava moderátorem:
Ještě mě napadá, že je na tom OBDII přepínač a je trochu trapný ho mít přepnutý v té druhé nesprávné poloze. A která je správná se dá zjistit experimentálně.
A pokud tam přepínač nemáš, tak máš velmi levný čínský šunt, který fungovat nebude. To chce mírně dražší čínský šunt.

Mimochodem klíček musí být min v poloze 2 a nebo nahozený motor. Poloha 1 nestačí.

Zobrazit přílohu 54325 Přepínač (HS-CAN - MS-CAN) napravo dole na fotografii.
Nemám na OBD přepínač a funguje spojí se,najde vozidlo a dělám upravy,nastavení,kontrola,živé data atd.Tento NB prodávám a na novém NB po zkopírování dat Forscanu se stejným OBD mám problém,Najde OBD ,spojí se ale už nenajde vozidlo a nevím proč,má i načtený profil....Klíč je v 2 poloze to je jasné jinak to nenajde adaptér,,,tak chápu proč?

Čaues,měl někdo tento problém a výřešil ho?Win 10 forscan 2.3.47 ELM 1.5 funguje v NB budu prodávat ale po zkopírování dat v druhém NB taky Win 10,stejný ELM 1.5,Forscan 2.3.47 najde adaptér,spojení s vozidlem ale nerozpozná vozidlo, popř. co vepsat do tabulky.Mazda 6 gy r.v.2007,dík
Zobrazit přílohu 54303
Jaké je VIN?

Zkus tam zadat něco z: SW-RFYGEB000, SW-RFYGEC000, SW-RFYGED000, SW-RFYCE0000, SW-RF7KED000, SW-RF7KEU000, SW-RF7KEW000
Nebere ani jeden kod...po zadání okamžitě vyskočí že se mám spojit s tvůrcem aplikace a hned na to nenajde ani adaptér....Musím vytáhnout adapter a znova ho zapojit...

Co to znamená "po zkopírování dat"? Pokud máš extended license, tak ta je vázaná na hardware. Když to odinstaluješ a zase nově nainstaluješ, tak to dělá stále?

Co to znamená "po zkopírování dat"? Pokud máš extended license, tak ta je vázaná na hardware. Když to odinstaluješ a zase nově nainstaluješ, tak to dělá stále?
Myšleno jako zkopírování dat,záznamu živých dat,profilu.Vím že je registrovaná licence na hardware.Odinstalované a znova naistalované starší verze 2.3.47 problém zůstáva a někdy to ani nenajde adaptér který bezproblému funguje na starším NB s WIN 10 ....Pak mě napadájí starší ovládače u předešlého NB....

Back