• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Hlídání mrtvého úhlu

JaraSmerda

člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
Zprávy
46
Ahoj, nestává se někomu z vás, že rozsvícení kontrolky mrtvého úhlu v zrcátkách občas nefunguje. V poslední době se mi to po nastarování a následné jízdě stává. Přitom po nastartování proběhne probliknutí kontrolky v zrcátkách normálně, ale v provozu poté nefunguje. Kontrolka o vypnutí systému na přístrojovce nesvítí. Po vypnutí motoru a následném opětovném startu již je systém zase funkční.
Díky za každý názor .

Dáváš blinkr, když jedeš ve více pruzích, kde jede souběžně hodně aut? Když není čas a je potřeba se rychle zařadit bez blinkru, tak to nic nedělá..Prostě jedu jako bych to neměl. Sleduji provoz po staru přes rameno.

Dáváš blinkr, když jedeš ve více pruzích, kde jede souběžně hodně aut? Když není čas a je potřeba se rychle zařadit bez blinkru, tak to nic nedělá..Prostě jedu jako bych to neměl. Sleduji provoz po staru přes rameno.
Když se k tobě blíží auto, tak by měla svítít kontrolka ve zpětném zrcátku (popř. v HUD displeji). Když tam hodíš myšku bez blinkru, tak by to mělo pořád svítit. Až když dáš blinkr, tak by to mělo začít pípat, že tam jede auto.

Áno presne takto to funguje aj na mojej M3 BM. Bliká v spätnom, keď dám blinker tak začne aj pipat

No právě, Jára totiž nepíše jak mu to jako nefunguje, když mu to funguje...např.,když, metelím tak někdy taky auto nestihne zahlásit přejetí přes čáru a zpět..,asistent vybočení z pruhu.

Když se k tobě blíží auto, tak by měla svítít kontrolka ve zpětném zrcátku (popř. v HUD displeji). Když tam hodíš myšku bez blinkru, tak by to mělo pořád svítit. Až když dáš blinkr, tak by to mělo začít pípat, že tam jede auto.
Ahoj, ano právě tak mi to funguje, když to funguje. Občas, když třeba ráno jedu do práce, tak to ale v tom zrcátku to neukazuje nic. Prostě to nefunguje, žádná kontrolka o vypnutí systému nesvítí. Po restartu auta už potom normálně.

Ahoj, ano právě tak mi to funguje, když to funguje. Občas, když třeba ráno jedu do práce, tak to ale v tom zrcátku to neukazuje nic. Prostě to nefunguje, žádná kontrolka o vypnutí systému nesvítí. Po restartu auta už potom normálně.
Ještě mě napadlo, auto mám stejný. Ráno teď v zimě je -buď pod sněhem nebo jsou na něm zmrazky a taky pak při jízdě se různě zamlžuje, odstřikovače atp. Čelní sklo (hlavně nahoře ) i zrcátka nestíhám uplně očistit a zmrazky už vůbec. Právě pak to dělá třeba ,že mě celou cestu svítí kontrolka srážka a mrtvý uhel raději hlídám sám. Myslím že i v tvém případě to není závada, nezbývá než to zkoumat kdy a proč to zlobí.. Asistentům v zimě tak jako tak nevěřím, spoléhám se na sebe.
Ségře M6 zastavil list ze stromu, příšerně se lekla a děti taky. Furt je to jen technika v prvopočátku..

Ahoj, nestává se někomu z vás, že rozsvícení kontrolky mrtvého úhlu v zrcátkách občas nefunguje. V poslední době se mi to po nastarování a následné jízdě stává. Přitom po nastartování proběhne probliknutí kontrolky v zrcátkách normálně, ale v provozu poté nefunguje. Kontrolka o vypnutí systému na přístrojovce nesvítí. Po vypnutí motoru a následném opětovném startu již je systém zase funkční.
Díky za každý názor .
Update : vyměnil jsem preventivně před zimou po 8,5 letech baterku a popisovaný problém zmizel. :) Ukazatele mrtvého úhlu v zrcátkách fungují nyní 100%. Nevím, jak to s tou starší baterkou souvisí,ale pokud by se stím taky někdo setkal, tak u mě to výměna baterky vyřešila.

Pokud měla baterka 11,6 V jako u mě (po 7 letech) ,tak se vůbec nedivím.Možná to bylo i tím,že jsi odpojil starou baterkou od sítě a po napojení se vše restartovalo.Ale pokud baterka vydržela skoro 9 let,tak se poklon a poděkuj za služby.

Update : vyměnil jsem preventivně před zimou po 8,5 letech baterku a popisovaný problém zmizel. :) Ukazatele mrtvého úhlu v zrcátkách fungují nyní 100%. Nevím, jak to s tou starší baterkou souvisí,ale pokud by se stím taky někdo setkal, tak u mě to výměna baterky vyřešila.
Dík za info. Mám stejný problém a baterku původní (8 let). Měl jsem podezření, že je to baterkou a tys to potvrdil. Auto startuje bez problémů, navíc každý den používám Webasto. Ale co také pozoruju, tak čím dál hůř funguje vyhřívání sedaček. Ani dřív to nebyla hitparáda, ale teď se ohřívají mnohem déle. Myslím že to souvisí a nová baterka by to mohla o dost zlepšit. Před týdnem jsem zkusil baterku na 20 minut odpojit, ale nic to nevyřešilo. BSM mi cestou do práce nefunguje a cestou z práce už ano.

Tak dodatečně potvrzuji, že opravdu nová baterka problém s hlídáním mrtvého úhlu vyřešila. Nyní již funguje pokaždé.

Zajímavé, připadá mě zvláštní, že zrovna na funkcí mrtvého úhlu by měla takový vliv starší baterka. Mám tedy už taky 7 let starou a zrovna dnes se mě stalo totéž, že v průběhu ranní cesty do práce (-11stupňů) neukazoval mrtvý úhel. Za dobu co auto mám (7 let) se mě to stalo 2x a to jest minulý rok a též když byli tyhle velké mrazy, tak mám spíše pocit, jestli nejsou ta čidla na nárazníku tak omrzlá, že to nezafunguje. A ano, s novým startem to zase fungovalo.

@Polsonside: Vyměň baterku a bude po problému. Já se tomu taky bránil, když auto startovalo bez zaváhání. Dříve se to projevovalo, když auto týden nebo dva nejezdilo, ale poslední dobou už to bylo každý den a dost mne to štvalo.

Yuasa sice skladem je, ale mě je prostě líto vyhazovat baterii, co je původní a funguje. Pochopil jsem ale, že údajně může trpět na nižší napětí a RVM patří mezi funkce, které jako první v případě potřeby deaktivuje. Jen je škoda, že auto nehodí nějakou hlášku třeba do výstrah infotaimentu.

Poslední úprava:
Yuasa sice skladem je, ale mě je prostě líto vyhazovat baterii, co je původní a funguje. Pochopil jsem ale, že údajně může trpět na nižší napětí a RVM patří mezi funkce, které jako první v případě potřeby deaktivuje. Jen je škoda, že auto nehodí nějakou hlášku třeba do výstrah infotaimentu.
Mně se osobně stalo,že u GG v zimě se mi centrálem někdy nezamkly nebo zase neodemkly pravé zadní dveře.Měl jsem je několikrát rozebrané,promazané,vyčištěné, vše vypadalo v pořádku,ale jakmile začaly mrazy,tak zámek náhodně zahaproval.Pak mi někdo na srazu poradil,abych vyměnil baterku.Vůbec jsem tomu nevěřil,ale prohodil jsem baterku z druhého vozu a od té doby jsem jezdil skoro 3 roky bez jediného problému.

Mně se osobně stalo,že u GG v zimě se mi centrálem někdy nezamkly nebo zase neodemkly pravé zadní dveře.Měl jsem je několikrát rozebrané,promazané,vyčištěné, vše vypadalo v pořádku,ale jakmile začaly mrazy,tak zámek náhodně zahaproval.Pak mi někdo na srazu poradil,abych vyměnil baterku.Vůbec jsem tomu nevěřil,ale prohodil jsem baterku z druhého vozu a od té doby jsem jezdil skoro 3 roky bez jediného problému.
Tak jasně. Podpeti může Mazda některé funkce vyhodnotit jako zbytečné a vypnout pro nutný provoz ale proč nikde nemám žádnou hlášku v infotaimentu? Či možná přes OBD.
Mě se to stalo teprva 2x. Dnes a 28.2.2022 to jest přesně po dvou letech dle mého starého příspěvku jinde tak se mě nezdá že by to byla baterka. Či možná oba dni byli hodně mrazive a baterie možná pouští méně než za mlada a tedy mazda RVM deaktivovala pro jízdu. Uvidím tedy co večer až budu odjíždět...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Back