• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Klepání/praskání od přední nápravy při otýčení volantem nebo brždění

lukas.sei

nový člen
Zprávy
2
Zdravím,
Poslední dobou jsem si na své Mazdě 6 (2007) GG1 nepříjemné zvuky nejspíš od přední nápravy.
Popsal bych to jako bouchání nebo praskání a projevuje se v menších rychlostech (cca dvojka zařazená) při otáčení volantem nebo brždění. Krom zvuku jdou ve volantu ve stejnou chvílí cítit úplně jemné záškuby (jakože když se na to člověk nesoustředí tak si nevšimne).

Dokázal by někdo přiblížit čím by to mohlo být? Jakože napadá mě nějaký čep ale vůbec si nejsem jistý.

Přikládám nahrávku zvuku z auta. Zaznamenal jsem jí v cca 20 km/h na volnoběh při odbočování na kruháč. Silnice byla rovná, takže i když to zní, jak kdybych přejel koleje, tak jsem nic nepřejel :D.

Auto má nájezd cca 280k co se historie servisu podvozku týče tak o ní moc (nic) nevím.

Kromě vadného čepu bych tipoval i prasklou pružinu.

No teď bylo na STK a obě přední pružiny byly vyměněny kvůli tomu, že byly prasklé. Takže bych řekl, že pružiny by snad měly být vpoho.

Jestli je to při otáčení, tak mě napadá homokineťák. To škubání volantu při malé rychlosti by tomu napovídalo.

Menili ste aj horne uloženie pružín (mozno lozisko horneho ulozenia pruziny to tiez zvykne praskat pri toceni volantom)

Back