• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Kontrola tlaku v pneu - výstraha

Ahojte, mám hádám podobný případ. Taky mám měření přes ABS a od minulého víkendu mám kontrolku zapnutou. Zkusil jsem dojet na benzinku, změřit, dorovnat, zkalibrovat ale jakmile jsem po 7 minutách ve městě zrychlil mimo město, kontrolka se znova zapla. Opět v dalším městě stejná story, zase mimo město problém. Zde jsem podchytil jako možnou závadu jen skutečně proraženou gumu něčím. Nic víc to být nemůže? Zkusil jsem ten den i prošlápnout brzdu na full aby se chytlo ABS, ale žádná další chyba se neobjevila. Díky za jakoukoliv radu

Ahojte, mám hádám podobný případ. Taky mám měření přes ABS a od minulého víkendu mám kontrolku zapnutou. Zkusil jsem dojet na benzinku, změřit, dorovnat, zkalibrovat ale jakmile jsem po 7 minutách ve městě zrychlil mimo město, kontrolka se znova zapla. Opět v dalším městě stejná story, zase mimo město problém. Zde jsem podchytil jako možnou závadu jen skutečně proraženou gumu něčím. Nic víc to být nemůže? Zkusil jsem ten den i prošlápnout brzdu na full aby se chytlo ABS, ale žádná další chyba se neobjevila. Díky za jakoukoliv radu
A ubývá ti tlak, nebo ne?

Mě to totiž svítilo taky ve vyšší rychlosti.. Pak jsem přišla na to, že mi blbě chodí pístky v zadních třmenech, a brzda se hřála tak, že od toho hřálo celé kolo, a vyšší teplota zvyšuje tlak v pneu, že jo 😅 než jsem pak klidnou jízdou dojela na mereni tlaku, bylo to právě ok..

Od doby, co mám udělaný repas, mám klid 😅

Tlak nepadá, ted je to mesic a mám -0.1 oproti foukání. Diag čistá, no uvidíme. Dali jsme znova kalibraci, tak snad nyni vydrzi

Ahoj, poslední měsíc mě trápí vyskakující porucha tlaku v pneumatikách..
Auto mám rok a půl a předtím nikdy hláška nevyskočila a to jsem měnil různé kola i pneu i různý tlak..
Teď mám tlak všude stejný , kola stejné , nejsou ani koplé. Hlášku smažu, někdy naskočí po 5KM, někdy po 30km..
Vím, že toto vyhodnocuje ABS snímač..
Mám zkusit všechny kola nějak prohodit? Než pojedu do autorizáku? Protože bez diag na Mazdu nezjístím, které kolo hází problém.
Děkuji

Zkus se zaměřit i na tuto situaci
(pro celý příspěvek, musíš rozkliknout odkaz)

Taková jako "blbost" jo. Mně poslední dva roky se děje ta věc, že v době kdy na podzim padne teplota pod 10°, možná pod 8°, a ještě mám letňáky, tak mi nepravidelně vyskakuje kontrolka na tlak v pneumatikách. A to tam nikdy při kontrole nebyl jinej tlak, než na jakej jsem to nafoukal. A jinak v průběhu roku a ani se zimníma pneu to na mě nevyskočí ani jednou... Tak jestli má ta pneumatika při jiný teplotě jinej valivej odpor nebo já nevím co, že to i abs zachytí, netuším...

Back