• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Kontrolka motoru - závada

Hasch

nový člen
4
Dobrý den,
na mé CX-60 PHEV mám rozsvícenou kontrolku motoru již 4 měsíce. najeto ca 66tis. km. V servisu není co je za problém. Možná je to spojené s objeveným únikem oleje v zadním diff., při minulém servisu před 6 měsíci - nicméně na výměnu diff a oleje je třeba přípravek, který posílají z Japonska (stále nedorazil, objednán před 6 měsíci)
nemá někdo podobnou zkušenost ?
díky,

Diferáky mě měnily oba a přední při druhém zjištění úniku přetěsňovali - čekalo se na přípravek cca 14 dní. Ale ani jednou nesvítila kontrolka..

Autorizák nemá prípravok na "opravu" ???
To je nejaký vtip?
Za 6 mesiacov nedorazil? Asi ho ani nikto neobjednal...
Kúpiš si auto za nemalé peniaze a 4 mesiace nevedia odstrániť problém? Asi by to chcelo právnika a vrátiť také auto predajcovi (výrobcovi)

Stejný problém jsem řešil předevčírem ( model CX 60 diesel 184k najeto 1000km) . Rozsvícení kontrolky motoru ( oranžová ) s hláškou (vyhledejte autorizovaný servis + systém byl částečně deaktivován. A tak jsem okamžitě i učinil. Po provedení diagnostiky mi autorizovaný servis sdělil, že to bylo způsobeno mnou, konkrétně tím, že jsem sešlápl dohromady brzdový a plynový pedál:joy:. Pánovi ( technikovi v servisu) jsem vysvětlil, že na automatu jezdím cca. 6 let .. a nejsem idi*t ;). Nahrán nový software, zatím vše OK.

PS: Až po odchodu ze servisu jsem si uvědomil, že verze, která byla nahrána na autě, byla 16 a nová byla 18, takže usuzuji, že se vykašlali na předprodejní servis ( tam by tyto úkony měly být automaticky provedeny) a silně pochybuji, že za 10 dní, po které auto vlastním byly vydány 2 nové verze softwaru...

Poslední úprava:
PS: Až po odchodu ze servisu jsem si uvědomil, že verze, která byla nahrána na autě, byla 16 a nová byla 18, takže usuzuji, že se vykašlali na předprodejní servis ( tam by tyto úkony měly být automaticky provedeny) a silně pochybuji, že za 10 dní, po které auto vlastním byly vydány 2 nové verze softwaru...
U CX60? Na začátku produkce klidně i tři verze.
A ne nedělám si srandu.

Poslední úprava:
Nahrán nový software, zatím vše OK.

Nový software - no asi záleží, do jaké jednotky byl nahrán, ne? ;) Nepočítám nějak, že software v CMU má na starosti převodovku, nebo motor...

Dobrý den,
na mé CX-60 PHEV mám rozsvícenou kontrolku motoru již 4 měsíce. najeto ca 66tis. km. V servisu není co je za problém. Možná je to spojené s objeveným únikem oleje v zadním diff., při minulém servisu před 6 měsíci - nicméně na výměnu diff a oleje je třeba přípravek, který posílají z Japonska (stále nedorazil, objednán před 6 měsíci)
nemá někdo podobnou zkušenost ?
díky,
Bez konkrétního DTC kódu je to jako věštit z křišťálové koule...

Back