Za dobrotu na žebrotu se říká
Každopádně díky za všechny příspěvky a názory a jsem za ně rád. I když dávám přednost osobnímu jednání, tak napíšu pár řádků taktéž. Hlavně narážím na fakt, že na rozloučenou jsme se loučili se slovy, že příště zase a najednou někdo už nechce na podobný sraz přijet (samozřejmě až po reakci jiného člena a předchozích kladných „reportech“).
@pawlaslukas – v pohodě, jak už psali kluci, tak srovnávat několikadenní srazy s odpoledním pokecem není to pravé a chápu tvé pocity. Nicméně věřím, že příště už se rozkoukáš, popřípadě budeš vědět, do čeho jdeš
A teď si dovolím pustit se do
@anda22 , když k tomu vyzývá
Respektive se jen pokusím objasnit nějaké mylné informace do éteru.
Zaprvé rezervace. Je velice těžké zařídit rezervaci, když člověk neví, jaká bude účast. Ano můžeme to tady udělat stylem, že každý napíše v kolik přijede, s kým přijede, na jak dlouho přijede a zda nebo co bude jíst. Ale je to zrovna to co chceme? Právě srazy, které Moravia Unit pořádá, jsou založeny na právu volby a není v mých silách (ani nechci) něco diktovat a nastolovat nějaká pravidla. Nebudeme přeci rozdávat křížky za neúčasti a rozdávat banány za nepřesná srazová data. Každý přece rád přijede, když má možnost a čas a také nikdo neví, co se zrovna může přihodit, takže ani nemůžu po někom chtít aby mi potvrzoval účast (a hlavně nechci, jelikož jsme rozumná skupina lidí)
Jen pro ilustraci bylo nahlášeno pár hodin před srazem 13vozů (z toho 3 posádky co měly přijet, nepřijely kvůli různým důvodům) a nakonec se počet ustálil na počtu 19aut. Takže by rezervace byla baj oko nastavena o 6 aut méně což v počtu 2 lidé na vůz dělá 12 lidí, kteří by neměli rezervaci a zase by tu byl problém a příspěvky ohledně toho, jak byl sraz špatně organizován
Také další věc je ta, že na Samotě nebylo v plánu zůstat, což dokazuje i popis v prvním příspěvku srazu. Jelikož je Samota velice rušný motorest (a velice dobře přístupný ze všech směrů), tak je jasné, že tam bude plno. A dělat rezervaci na větší počet stolů zase z hlediska férovosti nehodlám dělat, jelikož když pro změnu přijede polovina lidí, tak majitel motorestu také nebude rád a zrovna nás nepochválí (respektive toho, kdo rezervaci zařídil) za nevyužité prostory.
Máme prostě s lidmi, se kterými se střetáváme každý měsíc zajetý nějaký postup a ten se nám osvědčil. To jestli je tento postup dobrý nechám na každém, ale může to poukázat fakt, že se takto scházíme každý měsíc už 2 sezony (s některými členy už 3 roky) a počty mazďáků a mazďaček přibývají a lidé se rádi na srazy vrací, jezdí na ně rádi a těší se na ně a dobré lidi.
Ve zkratce máme rádi pohodu, kdy se přijede, opravdu se povykládá co a jak nového a potom se domluví, kam vyrazíme nebo co kdo doporučuje, hlavně v pohodě a žádné honění a zmatky. Například na minulém sraze jak píše
@dJn3o bylo v plánu, že se přesuneme na jídlo do Sloupu a díky tomu, že padly názory, že tam vaří špatně, tak místní zvolili jinou restauraci a tam jsme zajeli (a byli tam skoro do druhého dne
). Tady bylo v plánu to stejné, nicméně bylo vše, tak nějak zbytečně a netrpělivě urychleno.
Tím pádem se dostávám ke spanilé jízdě, respektive k přesunu na Stupavu. Popravdě jsem se díval až ze záznamu na videu, kdo jel první a postřehl jsem, že jsi to byla zrovna ty, takže trochu pláčeš na špatném hrobě, jelikož si vyjela už ve chvíli, kdy ještě pár lidí ani nebylo v autě. Každopádně nic ve zlém, v plánu bylo, že pojede první
@Macyn (tímto velké díky s plánem na parádní občerstvení a pomoc s přesunem
) a pokud se tato zpráva nedostala ke všem, tak je to moje chyba. Popravdě spanilá jízda (teda nájezd z motorestu k první odbočce), na silnici první třídy je relativně velká utopie a bylo by spíše provozu nebezpečné, kdybychom chtěli jet všichni ve vláčku, takže možná dobře, že to dopadlo, tak jak dopadlo. Nicméně se už při tomto průjezdu podařilo pár lidem jet dál a neodbočit, takže jsem jakožto organizátor jel poslední a odchytl aspoň nějaké členy, se kterými jsme se potom vrátili na správné místo (někteří mají bohužel moc silné stroje a nepodařilo se nám je dojet, tak se projeli dál). Vzhledem k pěknému počasí a krásným cestám nikomu tato zajížďka zase tolik nevadila a někteří si ještě dodatečně zajezdili a průjezd zopakovali
A dostávám se k poslednímu bodu, který se mě dotknul asi nejvíce a kvůli kterému jsem se rozhodl, že napíšu pár řádků (teda jak se dívám spíše sloh
) a to jsou mé kšefty (byznys). Byznys, jestli se tak dá nazývat běhání celé odpoledne mezi auty a razení, povídání si o problémech s mazďáky a konzultování a provádění drobných oprav (to celé s dobrým úmyslem a bez jediné koruny zisku), proběhlo hlavně až po obědě, kdy se mě kluci sami slušně zeptali, jestli mám po jídle a mám na ně čas. Před jídlem jsme hlavně čekali na zbytek mazďáků, kteří si zajeli (netrefili odbočku) a vraceli se za námi. Večer se konečně potom po celém dni dočkal
@Spirit výměny některých ledek na svém autě a bylo to jediné auto, které jsem ten den ledkoval (ten kdo zná mé ceny za ledky jistě ví, že z nich nějaká tučná marže nečučí)
Jen navážu na předchozí post
@Bob , který to napsal zcela tak, jak to cítím
Odložil jsem toho na příště více než dost a aspoň malou část jsem musel na sraze vykonat, hlavně s těmi přespolními se kterými nejsem v kontaktu tak moc, jako třeba s lidmi v okolí. No a stejně toho bylo dost
Popravdě, kdybych na srazech nic nedělal (nedokážu si to představit
), tak by to určitě ocenila i má přítelkyně, která mě vždy vidí na začátku a na konci srazu a nebyl by problém
Každopádně když je ta možnost, že se vidíme i s lidmi, kteří bydlí daleko a je prostor na nějakou konzultaci, nebo opravu, tak rád vždy využiji tuto chvíli a ti co jezdí pravidelně si už zvykli na to, že se opravdu nemůžu věnovat všem a ne na všechny vždy dojde
Každopádně hlavní je, že se vždy vidíme a panuje dobrá nálada a já jsem rád, když je spokojených co možná nejvíce lidí
Samozřejmě jsme každý jiný a každý preferuje něco jiného, pokud se někomu na srazech nelíbí tak jezdit nemusí a může si organizovat svoje srazy podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nikdy se nedá zavděčit všem a každý preferuje něco jiného. A to je na tom to krásné, najít nějakou společnou cestu, která by vyhovovala většině
Každopádně abych nebyl za negativistu toho co neumí pochválit, tak díky
@anda22 za to, že se postarala o zasedací pořádek v Akvárku a nenechala padnout mazďáky a mazďačky hladem
Teď už ani nevím co mělo být hlavním poselstvým téhle zprávy, tak to berte tak, že jsem se jen potřeboval vykecat a uvést nějaké věci na pravou míru i pohledem druhé strany a kdo to dočetl až sem si může objednat nějaký díl z Garnexu
Vesměs tu už bylo všechno shrnuto příspěvky od kluků nahoře
Jo a
@Lookas , platí to na čem jsme se domlouvali. Klidně vem potom Škodovku a přijeď za náma i když nebudeš mít Mazdu. Moc rádi tě zase uvidíme a nebudeš sám, kdo jezdí na srazy jinou značkou
Tímto nechávám prostor pro další odpovědi a více můžeme spíše probrat osobně mimo srazy nebo přímo na nich v zimě nebo nadcházející sezóně, aby se nám to tu nepřelilo k nekonečnému tématu pro a proti a kdo má a nemá pravdu
Těm co se za mě názorově postavili děkuji a těm co vznesli nějaké náměty na vylepšení taktéž. Všeho si moc vážím
Tak ať nám to jezdí klaňáci
Mazdár:troll: