• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Louže vody pod autem

Nico68

člen KLANu
38
Dnes jsem jel na přepis vozidla a v garáži mám malou loužičku a jak jsem vyjížděl, tak i cestičku od vody. Může to být z klimatizace? ochutnal jsem a je to jen voda. díky za odpověď.

jinak klima je vypnuta.

Poslední úprava moderátorem:
Díky za odpověď a ta voda říkal Shrek bude z klimatizace, i když je vypnuta, nic jiného ho nenapadá.

Díky za odpověď a ta voda říkal Shrek bude z klimatizace, i když je vypnuta, nic jiného ho nenapadá.
Kondenzátor je rozmrzla voda z klimatizace. Pokud neběží/nechladí tak moc nechápu že by měla pouštět vodu. Ale nic jiného bez pachu v autě není co by to mohlo být...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Kondenzátor je rozmrzla voda z klimatizace. Pokud neběží/nechladí tak moc nechápu že by měla pouštět vodu. Ale nic jiného bez pachu v autě není co by to mohlo být...

Samsung S22 256GB Tapatalk
Nemel jsi spise na mysli kondenzat?

Pokud je to voda bez zabarvení, vůně nebo příchutě (když už si ji teda ochutnal), měl by to být kondenzát z klimatizace nebo vysrážená voda z výfuku.

Poslední úprava:
... nebo pripadne voda, co se nashromazdila nekde v utrobach po jizde v desti (mokru).

Kazdopadne ja bych to teda nechutnal.

... nebo pripadne voda, co se nashromazdila nekde v utrobach po jizde v desti (mokru).

Kazdopadne ja bych to teda nechutnal.

Vždy sa to olizuje, ináč nezistíš či to je voda z kondenzátu ale alycol zo sústavy chladenia. Alycol je taký nasládlý takže hneď je jasné odkial to uniká. Ja si líznem aj v zime keď prídem z Rakúska či to je mokré od dažďu alebo od soli a to slané ja až horké a vtedy treba ísť hneď na umyvárku. Rakušani solia ako oživot a ten sajrajt je agresívny.

Vždy sa to olizuje, ináč nezistíš či to je voda z kondenzátu ale alycol zo sústavy chladenia. Alycol je taký nasládlý takže hneď je jasné odkial to uniká. Ja si líznem aj v zime keď prídem z Rakúska či to je mokré od dažďu alebo od soli a to slané ja až horké a vtedy treba ísť hneď na umyvárku. Rakušani solia ako oživot a ten sajrajt je agresívny.
A co třeba podle barvy ? Vodní kondenzát bude asi čirej a chladící kapalina růžová/zelená/žlutá ? Že by se v autě samovolně oddělil ethylenglykol od zbytku chladící kapaliny, aby byl teda "bezbarvý" jsem ještě nezažil ani o tom neslyšel. Dyť je to jedovatý :scream: :skull:
Potom třeba, že chladící kapalina je mastná a obyčejná voda není.

Mě se podařilo před pár lety vyjet bobek od krávy. No nevim jestli bych někdy chtěl olizovat svoje nebo číkoliv auto :dizzy::poop:

To jsou mi návody toto :joy:

Forester: ty si olizuj, co chces. Ja jsem zvykly to nedelat, nekdy si totiz liznes jen jednou.

Ad.sul - mel jsem za to, ze sul zanechava na laku pomerne zretelne a charakteristicke mapy (narozdil od vody), stejne jako treba na botech. Jeste jsem teda nikdy nikoho nevidel chodit kolem auta a olizovat ho. Ale jiny kraj, jiny mrav, to nepopiram.

Poslední úprava:
Tvl tady je to lízalů ráj nebo co... Se poseru :D Já vím, tělo má jít tělo do hrobu zhuntovaný. Ale přecejen, nestačilo by si prostě jen čuchnout a zhodnotit, jestli ta kapalina mezi prsty drhne - minimálně teda předtím, než to dáte do huby?

Sám bych taky v tomhle počasí očekával spíš nasbíranou vodu někde z kapes, prahů, nebo třeba i z toho vejfuku, než z klimy.

@Max6 Kráva a bobek říkáš, jo? Že to máš doma z dětí? To furt nebuďte sprostí, mluvte slušně před dětmi a takhle se z toho blbne - bobek má zajíc nebo jelen, ale určitě ne kráva 💩

Poslední úprava:
Back