• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

GH Mazda 6 GH 2.5i GTA – poctivě udržovaný kus

• Vlákno založil Vlákno založil 9qepk
  • Datum založení Datum založení

9qepk

nový člen
Zprávy
2
Mazda 6 GH 2.5i GTA – poctivě udržovaný kus

Rok 2008 | 350k km | Lilac Silver | sedan | nejvyšší výbava GTA | STK do 01/2026

Prodávám svou Mazdu 6 GH s atmosférickou, řetězem hnanou 2.5i ve vrcholové výbavě GTA – tedy to nejlepší, co Mazda tehdy nabízela.

Auto jsem kupoval v prosinci 2020 od kamaráda z komunity, co se o Mazdy stará srdcem, já v tom pokračoval. Žádná anonymní historie, žádné překupování.

Všechno z údržby, co šlo, jsem dělal sám a pečlivě – žádné zkratky, žádný „takhle to stačí“.

Co se servisu týče, do řemesla jsem se profíkům nepletl. Ale nesměl mi na auto hrábnout kde kdo. Jen mechanici s doporučením od známých. A takoví, co se na mém autě neučili o Japonsku.

Top výbava GTA:
– Kožená elektrická sedadla s automatickou pamětí a výhřevem
– Xenony (výbojky Osram – měněné loni)
– BOSE audio
– Keyless vstup i startování + el. sklápěcí zrcátka
– Dvouzónová klima
– Tempomat
– Parkovací senzory vpředu i vzadu
– Osvětlení předěláno kompletně v LED – interiér, kufr, SPZ, přisvěcování do zatáček
– a spousta dalšího...

Servis / údržba:
– Olej Ravenol VST 5W-40 vždy mezi 9–10 tis. km + pokaždé všechny filtry = olejový, vzduchový, kabinový s aktivním uhlím (Mann-Filter / Herth+Buss)
– Preventivně krácené intervaly výměn i u převodového oleje (Ravenol MTF-2) a svíček (NGK)
– Tlumiče, pružiny, uložení, silentbloky – komplet nové (2023)
– Repas přední nápravy (2023)
– Jezdí jen na Vervu nebo V-Power – nic jiného do nádrže nedávám.
– Auto jezdí 80 % dálnice: čili plynulá, nepodtočená jízda při konstantních otáčkách v provozní teplotě.

Bonusy navíc:
– UV čiré fólie na předních dveřích + tmavé fólie vzadu na zadním skle i dveřích (homologace s certifikátem samozřejmostí)
– Do kufru dodělané zásuvky na ledničku (12V "zapalovač") + 4× USB-A s LED indikátorem napětí autobaterie. Jsou pod napětím i při vypnutém motoru.

Dvě sady ALU kol:
– 17" zimní (Barum Polaris 5 – 1 sezóna)
– 18" letní s TMPS (Goodyear Eagle F1 – 2 sezóny)

Reálný stav férově a na rovinu:
– Auto jede skvěle, spolehlivé, ale má kosmetiku odpovídající věku.
– Motor drží tlak, bere minimum oleje (0,5–1 l mezi výměnami), nic neklepe, nic neteče.
– Interiér ve velmi solidním stavu, funkční výbava.
– Největší vizuální vada: povrchová odřenina na pravých zadních dveřích z hlouposti a nevyspání při parkování na dovolené. Nabízím buď přelakování v ceně, nebo slevím.
– Původní tlumicí výplň kapoty částečně poškozena od kuny v ulici – na funkci nemá vliv.
– Částečné loupání ochranné fólie laku na zadním nárazníku.
– Prasklina palubovky spolujezdce typická pro GH mi "vyšla krásně" svisle rovně a málo nápadně tence. Nechávám být. Airbagu nevadí a mně neuráží.
– Pro GH typický pohyb sedačky řidiče zatím v komfortních mezích.
– Chybový kód lambda sondy jsem řešil jako 90 % členů rodiny M6GH: vymazáním chyby ve ForScanu a ježděním na STK se zahřátým motorem. A není o čem.
– Přední světla budou přeleštěná v rámci prodeje a v ceně.

Největší výhoda? Neskrývám nic – výčet nedostatků neznamená, že je auto horší než ostatní M6GH na trhu. Jen nejsem ten typ, co mlží. Naopak – chci, aby nový majitel věděl, co kupuje. To bych viděl jako největší devizu koupit ode mě. Kdo zná 2.5i od Mazdy, ví, že nájezd není problém, když se mění olej a je rozumný styl jízdy – což přesně dělám.

Cena: 115 000 Kč. Při rychlém a rozumném jednání dohoda jistá – neprodávám dokonalý showroom kus, ale poctivě udržovanou Mazdu v top výbavě a bez skrytých vad.

Proč prodávám:
Mazdu prodávám z čistě praktických důvodů – pořídil jsem fotovoltaiku a s ohledem na typ mých jízd (krátké trasy, převážně město) dává v mém případě smysl přejít na elektromobil. Na japonské značky nedám dopustit, takže volba padla na jiného "Japonce", tentokrát ale na plnotučnou elektriku.

Nejde o to, že bych musel – Mazda slouží velice dobře a prodávat ji si skoro ani nepřeji. Ale nechci držet dvě auta, platit dvojí pojištění a zároveň mi dává smysl uvolnit kapitál z jednoho auta do druhého.

Je to čistě posun podle životní situace – ne reakce na technický stav nebo spotřebu. Tohle auto ještě někomu dobře poslouží.

Více info do SZ. K vidění na Olomoucku. (Občas se objevím na jižní Moravě či Zlínsku.)

Více fotek dodám. (Při focení si za mnou přišel povídat majitel myčky, jak je překvapený z tichosti auta, tak jsem to už nedofotil. 😆)

IMG_20250328_145645026_HDR_PORTRAIT~3.jpg

Poslední úprava:
Měl jsem blbý písmo v telefonu co zobrazuje tučnej text jako normální - moje chyba ;-)

Co jsem si napoprvé nevzpomněl uvést:
– Postupně vyměněna všechna ložiska.
– Několikerou výměnu brzdového obložení beru jako automatiku.
– Nesmrtelná, stále původní spojka.
– Ruční brzda funguje přesně tak, jak ji na GH navrhli.

Slíbené další fotky stihnu dodat pravděpodobně v neděli.

Back