- 558
Z údajů řídící jednotky motoru.A z ceho to ty udaje o teplote oleje bude nacitat?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Z údajů řídící jednotky motoru.A z ceho to ty udaje o teplote oleje bude nacitat?
Polsonside: co dat nejake zobrazovaci zarizeni misto CD mechaniky, ktera tam je IMHO úplně k nicemu?
Jsi si 100% jisty? Pokud ano, lidi s 3kama ti utrhnou ruce. Ale co si matne vzpominam, tak se to tu pred lety resilo a vysledek byl - nelze. Proto se zacalo laborovat s pridavnym cidlem na tom mezikuse u filtru.Z údajů řídící jednotky motoru.
Ano, řídící jednotky BM/BN a BP disponují údajem o teplotě oleje a lze jej zobrazit třeba ve ForScanu pod PIDem: EOT. Minulý týden jsem na tento údaj koukal na jedný mexický BM zdejšího člena.Jsi si 100% jisty? Pokud ano, lidi s 3kama ti utrhnou ruce. Ale co si matne vzpominam, tak se to tu pred lety resilo a vysledek byl - nelze. Proto se zacalo laborovat s pridavnym cidlem na tom mezikuse u filtru.
@Domis ova 3MZ BM (omlouvám se za odkazování)V servisním manuálu z roku 2014 je jen info o odhadované teplotě oleje, která je vypočítaná podle vstupů z jiných senzorů. Např. DTC vysoká teplota oleje vyskočí (podle tohoto manuálu) při vytočeném motoru více jak 6 minut v kuse, nebo pokud odhadovaná teplota oleje je vyšší než 140 déle jak 6 minut.
Zobrazit přílohu 45938
Zobrazit přílohu 45939
OBD2 Mode and PID - 221310
Minimum value - 0
Maximum value - 300
Scale factor - x1
Unit type - °C
Equation - (((A*256)+B)/100)-40
OBD Header to use - Auto
Minimum refresh delay miliseconds - 0
Také tento https://www.mazdaklan.cz/threads/mazda3-bp-2019-obecne.2925/page-176#post-133342Někomu by mohlo stačit Ancel A202 z aliku. Bohužel benzínový GH nemá čidlo teploty oleje (diesel údajně má) podle prodejce to ale EOT zobrazit umí.
Já přes to koukám na ECT, IAT, Polohu klapky a ten spodek je aktuální spotřeba (lze jen nastavit toto nebo RPM) jadou tam nastavit jiný PID z OBD i když ne všechny. Jde měnit i barva čísel.
Jen pozor před prvním připojením nejdříve nastartovat a až potom připojit do OBD!!
Zobrazit přílohu 47780Zobrazit přílohu 47781Zobrazit přílohu 47782Zobrazit přílohu 47783Zobrazit přílohu 47784Zobrazit přílohu 47785
Myslis ze to bude fungovat aj na mazda 3 g120?Dnes se mi na Torque podařilo rozběhnout PID pro EOT (vypočítaná teplota oleje). Běží mi to na M6 GJ G165...
PID jsem vytvořil v editoru PIDů přímo v Torque, a to těmito hodnotami:
Nevím. Je potřeba to zkusit. Já nemám jak...Myslis ze to bude fungovat aj na mazda 3 g120?
Zkoušel jsi to vložit i do forscanu?Dnes se mi na Torque podařilo rozběhnout PID pro EOT (vypočítaná teplota oleje). Běží mi to na M6 GJ G165...
PID jsem vytvořil v editoru PIDů přímo v Torque, a to těmito hodnotami:
Tak vyzera ze to funguje nejaku hodnotu to zobrazuje. Je to tak 80-84 po 15km jazde. Cize hodnoty vy mohli zodpovedat teplote oleja. DikNevím. Je potřeba to zkusit. Já nemám jak...