• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nastavení zpětných zrcátek nefunguje

• Vlákno založil Vlákno založil Losky
  • Datum založení Datum založení

Losky

nový člen
Zprávy
3
PROSÍM o radu nejde mi nastavovat ani jedno zrcátko, ani jedním směrem. Pojistka je OK. Chtěl jsem rozebrat dveře ale nějak jsem nikde nenašel návod, děkuji za pomoc
☺️

Zkus podržet přepínač pravá/levá strana a poté zmáčkni tlačítko pro nastavení zrc. s šipkama.

PROSÍM o radu nejde mi nastavovat ani jedno zrcátko, ani jedním směrem. Pojistka je OK. Chtěl jsem rozebrat dveře ale nějak jsem nikde nenašel návod, děkuji za pomoc
☺️
ahoj mam taky isty problem ako sa ti to nakoniec povedlo

Přesně jak píše hospodský, častá "závada" na mnoho GH. Stačí ručně domáčknout tlačítko L/R a držet ho dole při nastavování zrcátek. Nastavení bude fungovat. Je tam špatný kontakt/spoj.

Stříkněte trošku kontaktolu do mezírky tlačítka a několikrát jím zakvedlejte.Vždy to pomohlo.

Super, včera jsem si mazdu přivezl a docela mě to vyděsilo, že budu měnit zrcátka, než jsem přišel, že je potřeba zatlačit na přepínač :D (není to moc "hands free"). Zkusím to prostříknout a snad to zabere (novej panel koukám kolem 1 800,-).

Ty origo tlačítka u předfaceliftu jsou problemový a dělá to všem, koupil jsem za cca 1200 Kč nový (zřejmě Čína) a je to ok. Sice sem tam ztratí okna kalibraci ale tlačítka fungují a mají jasně čitelný polohy a to je pro mě důležitější

Já měl teď problém, že šlo nastavit jen jedno zrcátko. Ať byl přepínač nastavený kdekoliv, tak se pořád nastavovalo jen pravé. Celé jsem to rozebral a problém hned našel. Zlomila se ta modrá páčka na obrázku a přepínač byl zrovna přepnutý na pravé zrcátko. Je to dost titěrné a nevím jak dlouho moje oprava sekunďákem vydrží, ale originál díl nebyl nikde skladem a použitý z vrakoviště kdo ví kdy zase odejde.
IMG_2047.jpeg IMG_2046.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
Když použiješ modelářskej aktivátor, tak to bude pevnější. P. S. - nefunguje na gelový sekunďáky

Díky za tip. Já tam použil Loctite 406, který používám na všechno, od rozlámaných dětských hraček přes interiérové díly až po tyto plastové bazmeky na základních deskách a vždycky to drží jak vzteklé. Když jsem to po namontovaní do auta zkoušel asi desetkrát tam a zpět tak to pořád fungovalo. Vzhledem k tomu že zrcátka jednou nastavíš a pak na ně v podstatě nesáhneš, tak věřím, že už to vydrží.

Zdravím, mám Mazdu 6 2008 GH 2.5 a zrazu mi prestalo fungovať ovládanie spätných zrkadiel, sklopenie funguje. Nefunguje ani pravé ani ľavé zrkadlo. V čom môže byť problém ?

Back