• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek (Ne)povinná výbava

• Vlákno založil Vlákno založil Shedir
  • Datum založení Datum založení

Shedir

nový člen
Zprávy
4
Zdravím,
stal som sa majiteľom 4-ročnej CX-30. Mám ako prvú takú "nepodstatnú" tému - pri kúpe cez dovozcu, ani v Mazde mi moju otázku nezodpovedali.
Pátral som po povinnej, aj nepovinnej výbave auta, čo je tam a čo chýba a čo si mám dokúpiť, aby som mal, keď auto dorazí.
Z foto pod dnom kufra je jasné, že niečo chýba, čo tam bolo pôvodne. Určite kľúč na kolesá, vľavo od neho možno zdvihák, vpravo výstražný trojuholník. Hore je ťažné oko, no pod ním 2 menšie oká neviem na čo, a niečo chýba vedľa nich.
V konečnom dôsledku to pôjde von, lebo chcem kúpiť dojazdové koleso a výbava bude nejako v ňom a okolo neho, ako sa tu píše v iných vláknach. Ale ma zaujíma, čo tam bolo, ak máte niečo také kúpené ako nové - je to G122, prvá registrácia 04/21
Ďakujem a ospravedlňujem sa, ak sa to riešilo inde a prehliadol som.

Ďakujem.

Shedir

vybava.jpg

Ať jezdí, to především ;)
Akorát to řeším na CX-5, vše na fotce je správně, máš jen opravnou sadu (mléko, kompresorek) = bez heveru, bez klíče.
U nového či zánovního jsem ještě vyfasoval takové pouzdro s reklamou dealera, kde byla lékárnička, lano a trojúhelník.
Oka jsem nikdy nepoužil a mám taky malé, velké plus tu "tyčku-vratidlo".
Snad vše anebo mě někdo doplní...

Chybí tam hever, klíč na matice kol (kterým se zároveň točí heverem).
Pak se pro některý trhy (náš ne) dávají ještě dva oboustranný stranový klíče a šroubovák.
V tý levý velký díře opravdu nevím co by mělo být - lano, trojúhelník??? Je tam v ní odkládací místo na nástavec pojistných matic.

Dokonce jsem na jedný fotce na internetu viděl prolis na malou lopatku.

Poslední úprava:
Ďakujem, úplnú odpoveď by som asi dostal v Japonsku, ako to mysleli :) Lekárničku a trojuholník už mám, hever s kľúčom objednaný.
Ešte riešim dojazdové koleso, preberalo sa to tu 3-4 roky dozadu, snáď nebude problém to tu doplniť v téme. V eshope odporúčajú 135/90 R17 ako jediný rozmer v tolerancii voči štandardnému kolesu, člen Go56 použil 125/70 R19 a sadlo mu to do priehlbiny.
Tá prvá má o trochu väčší priemer a je o 1cm širšia. Teoreticky by sa dal vyrezať koberec v tej priehlbine, čo by som radšej nerobil. Odmerať to veľmi nejde kvôli zaobleniu. Alebo skúsim pohľadať u niekoho aké majú dojazdovky a skúsiť to naživo pred kúpou.

Ďakujem, úplnú odpoveď by som asi dostal v Japonsku, ako to mysleli :) Lekárničku a trojuholník už mám, hever s kľúčom objednaný.
Ešte riešim dojazdové koleso, preberalo sa to tu 3-4 roky dozadu, snáď nebude problém to tu doplniť v téme. V eshope odporúčajú 135/90 R17 ako jediný rozmer v tolerancii voči štandardnému kolesu, člen Go56 použil 125/70 R19 a sadlo mu to do priehlbiny.
Tá prvá má o trochu väčší priemer a je o 1cm širšia. Teoreticky by sa dal vyrezať koberec v tej priehlbine, čo by som radšej nerobil. Odmerať to veľmi nejde kvôli zaobleniu. Alebo skúsim pohľadať u niekoho aké majú dojazdovky a skúsiť to naživo pred kúpou.
ja som dal 155/90/r18 a pasuje sadlo do rezervy

ja som dal 155/90/r18 a pasuje sadlo do rezervy
Podľa prepočtu rozmeru to asi mala byť R16.
Ak máš CX-3 ako na obrázku profilu, asi je tam viac miesta ako na CX-30. Požičal som si 155/70 R17 (priemer 649mm) a pri vložení tam vojde, ale deformuje koberec pri operadlách, čo by sa možno dalo upraviť nejakým výrezom. Keď som dal von koberec max. rezerva je asi 10 mm.
V 2022 sa tu preberalo dojazdové koleso a Go56 tam dostal 19" s priemerom 657mm. Nepísal či dal von koberec, len že sedí dno kufra na rezerve.

Přílohy

• rezerva1.jpg
    rezerva1.jpg
    397 KB · Zobrazení: 13
  • rezerva2.jpg
    rezerva2.jpg
    410,5 KB · Zobrazení: 13
Podľa prepočtu rozmeru to asi mala byť R16.
Ak máš CX-3 ako na obrázku profilu, asi je tam viac miesta ako na CX-30. Požičal som si 155/70 R17 (priemer 649mm) a pri vložení tam vojde, ale deformuje koberec pri operadlách, čo by sa možno dalo upraviť nejakým výrezom. Keď som dal von koberec max. rezerva je asi 10 mm.
V 2022 sa tu preberalo dojazdové koleso a Go56 tam dostal 19" s priemerom 657mm. Nepísal či dal von koberec, len že sedí dno kufra na rezerve.
nie mam cx5 letne mam 19 zimne 17 pasuje tam nic nedviha

Ďakujem, na dojazdove.sk tiež majú, no ceny sú lepšie na allegro. Porovnám. Plus matice a upevňovaciu skrutku v kufri.

Back