• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Problem s spinac brzdoveho svetla

susta123

člen KLANu
Zprávy
50
Ahojte,

chcel by som sa poradit, ci nemate niekto skusenosti.
Auto: Mazda 3 (2018)
Motor: 2.0, 88kw benzin
Vybava: Challange
Prevodovka: Manual

Na palubovke sa mi rozsvietia kontrolky SCBS, DSC a problem s TPMS.
Prvy krat sa mi toto prejavilo v septembri(Září) no potom az do tejto chvile bol klud. Ked som v septembri (Září) napojil diagnostiku vypisalo mi to problem s spinacom brzdovych svetiel, ale svetla svietia pri brzdeni. Bol som aj v service na diagnostike a tam nasli chyby:
Screenshot from 2025-02-15 19-49-44.png

Na internete som nasiel, ze to moze byt ten spinac brzdoveho svetla. Ale v servise mi povedali, ze to bude skor baterkou (v Září som ju meral mala 12.3V), kedze baterka bude mat o chvilu 7 rokov. Dnes ked som trocha pomixoval s tym spinacom tak to pri druhom nastartovani aj zhaslo. Urobil som 10km a nic. Rozvietilo sa to vsetko zas pri parkovani :(.

Nemate niekto podobnu skusenost? Ten spinac je vec za 12eur, cize aj keby som to kupil nie je to velka polozka, ale ak by ste mal niekto podobnu skusenost a poviete ze to bude niecim inym rad sa dozviem viac.

Dokonca mam pocit ze ani hill hold nie je aktivny.

Dakujem

20250215_193138.jpg

Nemám zkušenosti s Mazdou, ale na Hyundai IX55 měl brzdový spínač 2 páry kontaktů jeden na světla a druhý byl na nějakou jednotku např. tempomat a bůhví co ještě, určitě nic nezkazíš když ho vyměníš

Kód čidla na brzdovém pedálu:
BN7N-66-490A

Dakujem za rychle odpovede @Max6 ten proces merania mi pride nejaky komplikovany :D. Asi by som skusil kupit ten spinac.

Neviete mi poradit ktory z tychto mam kupit pre Mazda 3 BN s manualnou prevodovkou?

Niektore maju druh mechanicky, ine eletricky. Typ prevodovky je spomenuty len pri jednom.
Jojo tohle mel @Radek OV a bylo to tim spinacem na brzde.

Ahojte, dnes som teda vymenil ten spinas brzdovych svetiel. Presiel som 25km a vyzera ze to pomohlo.

Dakujem za pomoc

Spinac brzdovych svetiel je velmi primitivna vec, skus ho rozovrat a ocistit a nemusis kupovat novy.

Dakujem za rychle odpovede @Max6 ten proces merania mi pride nejaky komplikovany :D. Asi by som skusil kupit ten spinac.

Neviete mi poradit ktory z tychto mam kupit pre Mazda 3 BN s manualnou prevodovkou?

Niektore maju druh mechanicky, ine eletricky. Typ prevodovky je spomenuty len pri jednom.
Ano, je tam rozdiel podla toho ci auto ma vo vybave adaptivny tempomat alebo nie, na zakladne takychto veci sa to odlisuje

Back