• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Nepravidelný chod motoru LF

• Vlákno založil Vlákno založil Hrozen
  • Datum založení Datum založení

Hrozen

nový člen
29
Ahoj, dnes jsem zjistil, že autu na volnoběh nějak kolísají otáčky a zdálo se mi, že zvuk od motoru je nějaký nepravidelný. To samé i od výfuku.

Připojuji i krátké video z motorového prostoru

Pokud by měl někdo nápad, co by to mohlo dělat, popřípadě uslyší z videa kombinaci více problémů, budu rád. Jinak diagnostiku nemám, půjdu s tím poptat servisy. Jde mi hlavně o nějaké nasměrování.
Díky

Auto má najeto 210000km
- baterie vypadá původní, ale starty teď v zimě vždy bez problému
- řemen+ kladky nejspíš původní
- svíčky NGK iridium cca 30000km
- olej + filtry měněny před 2000km
- škrtící klapka, váha vzduchu čištěna cca před 10000km
- benzín N98 + vif

Možností je několik
- ruplá hadička nějakýho podtlaku - falešnej vzduch
- odešla svíčka (může být zmetek z výroby)
- přicpal se vstřik
- přidírá se na příslušenství kladka, napínák, pumpa, altík nebo klima kompresor

Nemáš v profilu napsáno odkud jsi, pokud seš z okolí Brna, tak by nám FORScan třeba něco ukázal ;-)

Možností je několik
- ruplá hadička nějakýho podtlaku - falešnej vzduch
- odešla svíčka (může být zmetek z výroby)
- přicpal se vstřik
- přidírá se na příslušenství kladka, napínák, pumpa, altík nebo klima kompresor

Nemáš v profilu napsáno odkud jsi, pokud seš z okolí Brna, tak by nám FORScan třeba něco ukázal ;)
Čau,

bydlím v Brně, už jsem si to doplnil do profilu.
Jinak díky za tipy, chápu to dobře že bys to mohl napíchnout na diagnostiku ? ?

Jo. Není to sice to co mají v autorizáku, ale dost věcí to vyčte. Navíc v průběhu týdne mně má dojít novej adaptér, tak ho aspoň vyzkouším ;)

Tohle částo způsobuje prasklá hadice odvětrání motoru, která je mezi blokem a sací potrubím. Zkus tam stříknout čistič brzd - jakkdyž doprostřed pod sací potrubí. Pokud se zvýší otáčky, tak je to ono. Případně to mohou být i o-kroužky mezi sáním a hlavou, což se dá ověřit stejným způsobem.

Skontroloval by som "dozivotny" palivovy filter v nadrzi... videl som hrozne cierne a upchate uz po 150tis. km

Tak problém jak náhle přišel, tak zas náhle odešel ?... diagnostika ukázala v historii závad akorát slabou baterii.
Děkuji Vám za tipy.

To by ale mohla byt ta netesnost, jak psali kluci. Znamy to takhle mel taky, ze se mu prisaval falesny vzduch v zavislosti na tom, jaka byla teplota venku a teplotu motoru - podle toho se ta skulina zvetsovala nebo zavirala, takze to nekdy bylo znat a nekdy ne.

Back