• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

"Nová" 6 2.5 - pár dotazů nového majitele

@no_hits Myslím že se světla rozsvěcují na off protože mají řídící jednotku která je pro automatické ( denní ) svícení pro českou republiku. ( Má to tak otec na Nissanu )

Na off by si mel mit zapnute jen potkavaci nebo jak se jim nadava, xenon nesviti, teda alespon ja to tak mam

@no_hits Myslím že se světla rozsvěcují na off protože mají řídící jednotku která je pro automatické ( denní ) svícení pro českou republiku. ( Má to tak otec na Nissanu )

Předpokládám že se to nedá deaktivovat

vidím že to stačí odpájet - přepájet tak touto cestou se vydám já vzhledem k tomu že jsem to dělal několik let v bývalé práci to pro mě není problém ;)

Ale kdyby někdo chtěl se mnou jednotku vyměnit, není problém ;) asi se mě do novyho auta nechce lézt s hrotem

Mám další dotaz. U spolujezdce mně nejde auto zamknout tlačítkem. Odemknout sahnutím na kliku u spolujezdce jde. Je možný že je ta funkce jen vyplá v jednotce centrálu viz možnosti nastavení, nebo je to spíš závada tlačítka?

Mám další dotaz. U spolujezdce mně nejde auto zamknout tlačítkem. Odemknout sahnutím na kliku u spolujezdce jde. Je možný že je ta funkce jen vyplá v jednotce centrálu viz možnosti nastavení, nebo je to spíš závada tlačítka?
To mě taky zajímá, mám to úplně stejně, ale spíš bych to tipoval na závadu tlačítka...

U mě to u spolujezdce jde zamknout i odemknout, takže asi nějaká závada :eek:

Ok. Jak bude přes tyden čas shodím tapec zkusím proměřit tlačítko. Co jsem viděl faktury z mazdy od předchozího majitele tak tam byla fakturovaná klika i tlačítko. Možná to jen nějakej učeň nezapojil.

Ok. Jak bude přes tyden čas shodím tapec zkusím proměřit tlačítko. Co jsem viděl faktury z mazdy od předchozího majitele tak tam byla fakturovaná klika i tlačítko. Možná to jen nějakej učeň nezapojil.
Máš vadný mikrospínač (tlačítko). V Mazdě v Liberci a Hradci Králové mi na GH před pár lety (tuším 2012) chtěli měnik celou kliku za 12.500,-Kč. Během chvíle odešla i druhá, takže celkem 25.000,-Kč + práce. Až u Zemana v Praze jeden starý mechanik přišel na příjem, řekl mladému ať mu ukáže rozpad dílů a tam byla celá klika. Řekl mu ať to zvětší a potom vyskočil poddíl z matoucím označením v angličtině. Byl to onen mikrospínač za cca 1.200 Kč + práce. Takže oboje dveře i s prací za cca 4.000,-Kč. Jsem si hluboce vydechl.

S klikou spolujezdce jsem na tom stejně. Při koupi v D jsem na to uhádal slevu. Měli i fakturu, když se měnila řidičova (celá klika v přepočtu cca 10k). Jediné co mě udivuje, že se to kazí tak často a Mazda to pořád vyrábí stejně (jestli je to u nových modelů jinak, tak mě prosím opravte). Koncern na to má dávno dotikové senzory, tak nějak nevím, proč v Mazdě jedou na mikrospínačích.

Spínač je konstrukcí mnohem jednodušší a levnější

Tak jsem se seknul na rozdělování dveří spolujezdce. Na yt je jen video rozebrání rhd dveří řidiče jenže tam byla mistička / madlo. U mě ale tohle neni jen tlačítko na okno, v servisním manualu tato část chybí. Nerad bych něco urval. Rozdelaval to už někdo

Odloupni plastovým páčidlem krytku madla spolujezdce.

Diky byly tam 2 srouby ale furt to drží u tlačítka stahování okna a nejde odcvaknout

Diky byly tam 2 srouby ale furt to drží u tlačítka stahování okna a nejde odcvaknout
Tak to bude asi nějaká japonská pyramidální záhada. :D

Přílohy

• GH Front Door Trim Removal Installation.pdf
    119,5 KB · Zobrazení: 15
On tam byl silnější cvoček. Nicméně tlačítko nevykazovalo činnost a propojení drátem na kostru, když stála přítelkyně venku s klíči u kliky, taky nepomohlo

Tady mám manuál k faceliftu GH... To asi pro předfacelift neplatí že?
IMG_20190407_082506.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Back