- 4 679
Vím že s hlukem od zadnich podběhů je u GH problém. Vzhledem k tomu že mě po stavbě reprobeden zbývalo dost geofilcu, jsem se rozhodl pro úpravu stávajícího odhlučnění. Na fotkách je vidět kde je problém. Původní materiál je tenký, je pouze na některých částech plastové strany koberce a hlavně to není zas tak vhodný materiál pro tlumení (netlumí skoro vůbec). Uchycení jen na oboustrannou pásku na koberce. Při této příležitosti jsem odpojil sirénu alarmu.
Cena do 100kč celkem - klubo šířky 45cm x cca 100 metrů geofilcu jsem před pár lety koupil za asi 350 Kč + pošta. Na levou stranu padl pruh 110cm na pravou 120cm.
Podobný tlumení jsem použil u 1. auta jen u předních dveří, po 3 letech jsem přeskládal interiér do druhýho, tam je už 6 let, a pásky stále drží.
Rozdíl jsem poznal hned na dálnici a hlavně na starší okresce s hrubým asfaltem. Ještě mám v plánu udělat to samý i s kobercem na dnu kufru a na nakládací liště (tam je taky ten bilej vatelin).
Postup rozebrání je v kapitole 9-17 Repair manuálu na stránkách 74-86 pro jednotlivý typy karosérií. Doporučuju dělat v teplých dnech v létě, kdy jsou plastový cvočkydost pružný a nehrozí tolik jejich poškození.
Demontáž ve zkratce:

Pravá strana

Cena do 100kč celkem - klubo šířky 45cm x cca 100 metrů geofilcu jsem před pár lety koupil za asi 350 Kč + pošta. Na levou stranu padl pruh 110cm na pravou 120cm.
Podobný tlumení jsem použil u 1. auta jen u předních dveří, po 3 letech jsem přeskládal interiér do druhýho, tam je už 6 let, a pásky stále drží.
Rozdíl jsem poznal hned na dálnici a hlavně na starší okresce s hrubým asfaltem. Ještě mám v plánu udělat to samý i s kobercem na dnu kufru a na nakládací liště (tam je taky ten bilej vatelin).
Postup rozebrání je v kapitole 9-17 Repair manuálu na stránkách 74-86 pro jednotlivý typy karosérií. Doporučuju dělat v teplých dnech v létě, kdy jsou plastový cvočkydost pružný a nehrozí tolik jejich poškození.
Demontáž ve zkratce:
- Roletka/plato
- Koberec podlahy
- Nakládací lišta
- Černý svislý kryty u zadnich dveří
- Černý boční kryty v kufru (uchycení rolety/plata)
- Boční koberce kufru

Pravá strana

Poslední úprava: