• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Olej do MZ-R 2.0 DISI

Maiklozo

nový člen
Zprávy
5
Omlouvám se, že znovu otevírám toto téma, ale nejsem si pořád jistý a mám v tom obří zmatek. Jaký olej doporučíte do 2.0 MZR DISi 111kw??
Zatím jsem dával 5W30 Mazda Original Ultra. Mám auto rád, chci mu dopřát to nejlepší. Díky moc

Není to moc dlouho, co jsem tady olej "5W30 Mazda Original Ultra" bránil, ale nesetkal jsem se s přílišným porozuměním.
Takže se budeme těšit na možná doporučení. Nemyslím to ironicky, jen mám v tom taky trochu bramboračku.

Proč nad tím sáhodlouze dumat, když se stačí podívat do manuálu k autu? Prostě libovolný olej, který má specifikace 5W-30 A3/B4. Není ani tak důležité, jaká značka to je, jako spíš jak často ho člověk mění.

To je pravda. Do všech aut v rodině používám olej podle specifikace výrobce, ovšem dodržuji intervaly 10k km.
Zmatek mi do hlavy vlezl až po pročítání fóra o olejích. Je tam co člověk, to jiný olej, aniž by někdo skutečně doložil nějaký relevantní důkaz o nevhodnosti olejů Mazda. A pak babo raď.

Já si tady s dovolením přihodím pár otázek: Je v pohodě i 5W-40? Když jsem byl posledně v servisu, dal mi tam mechanik tohle, prý to je také předepsané výrobcem. Tento týden půjdu zase na výměnu, tak je potřeba dát tam zase stejný že?
A ještě mám otázku, jestli po nějakých kilometrech necháváte i vyčistit vanu a sací koš? Nejsem si jistý, jestli se to na mém autě vůbec někdy dělalo (mám ho rok a půl od 120 tkm), ale prý to jednou za čas není na škodu. Mám to po mechanikovi chtít?

Já si tady s dovolením přihodím pár otázek: Je v pohodě i 5W-40? Když jsem byl posledně v servisu, dal mi tam mechanik tohle, prý to je také předepsané výrobcem. Tento týden půjdu zase na výměnu, tak je potřeba dát tam zase stejný že?
A ještě mám otázku, jestli po nějakých kilometrech necháváte i vyčistit vanu a sací koš? Nejsem si jistý, jestli se to na mém autě vůbec někdy dělalo (mám ho rok a půl od 120 tkm), ale prý to jednou za čas není na škodu. Mám to po mechanikovi chtít?
5W-40 ACEA A3 - OK (do MZR dávám taky)
Pokud se ten olej aspoň nějak měnil, tak čištění sejtka ve vaně je u tohoto motoru téměř zbytečný.

Back