• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Počet akumulátorů v autě

• Vlákno založil Vlákno založil rudi
  • Datum založení Datum založení

rudi

člen KLANu
Zprávy
60
Pre istotu sa spýtam. Prosím Vás, máme v mazde 3 BP jednu alebo dve batérie? Ďakujem.

Ahoj všem, navážu na dotaz, ta hlavní baterie, je též EFB? Mám BP, G122, 12/20 a na baterií není ani zmínka o EFB, ci AGM, vypadá jako klasická autobaterie (na mé minule BM, G120, baterie byla označená jako EFB a při výměně jsem tam EFB též dal)
Když ji budu měnit, řekl bych laicky, že každopádně za EFB?

Díky předem.

Odesláno z mého RMO-NX1 pomocí Tapatalk

Ahoj všem, navážu na dotaz, ta hlavní baterie, je též EFB? Mám BP, G122, 12/20 a na baterií není ani zmínka o EFB, ci AGM, vypadá jako klasická autobaterie (na mé minule BM, G120, baterie byla označená jako EFB a při výměně jsem tam EFB též dal)
Když ji budu měnit, řekl bych laicky, že každopádně za EFB?

Díky předem.

Tak na štítku by měla být zmínka o EFB variantě, určitě. Klasickou by tam těžko dali, já tam mám EFB (r.v 2019). Určitě bys měl dát EFB.Prohlídni a vyfoť ten štítek. Já budu tento týden asi kupovat druhou, vybral jsem tuto :https://i-obchod.rall.cz/cs/hledani/1/3/pe1t-18-520/startovaci-baterie/bosch/0-092-s4e-400/20249855.

Ok, díky, mrknu na to ještě jednou a vyfotím baterku. Překvapilo mě to, že tam nebyla nikde zmínka o EFB.
Do BM-ka jsem dával Exide a spokojenost.

A je tam určitě EFB? Ta se dává ke start/stop systémům, ale u 3 BP je to řešeno přídavnou mild hybridní, tak tam může být jen obyčejná. U 3 BM/BN byla vždy EFB.

Ok, díky, mrknu na to ještě jednou a vyfotím baterku. Překvapilo mě to, že tam nebyla nikde zmínka o EFB.
Do BM-ka jsem dával Exide a spokojenost.

1717440493082.jpeg

Tak moje chyba, byl jsem vafotit baterku a opravdu tam označení EFB nemá. Ale když jsem hledal tu samou, tak mi to načlo že je EFB, tak nevím.

Ale dle @shr3k , by měly mít všechny motory se start-stop EFB baterii, cituji ho doslova. Ale je na každým co si tam dá, třeba i obyč bude fungovat, ale já to teda zkoušet nebudu ;)

Jasan, díky, za potvrzení, že jsem se neprekoukl a jak je psáno, patří tam EFB, tak nebudu experimentovat, až to přijde. Zažil jsem u M3 BL tak náhlou smrt baterie (naštěstí jsem autem byl doma), že mám od té doby respekt.

Back