Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
tak upřímně nechápu, co to tu žvatláš
Trochu jsi to vytrhl z celkového kontextu. Byl tam smajlík, to negovalo invektivpojďme se, prosím, zdržet zbytečných invektiv... lze to i slušněji a s respektem k odlišnému názoru ,-) Děkuji všem za pochopení
Před pár lety jsem byl majitelem M6, 1,8 benzín 88 KW, moje spotřeba se pohybovala kolem 7,6 litrů na 100 km. Byl jsem s ní v Chorvatsku, ve třech lidech a plným kufrem a zapnutou klimou jsem se dostal na 7,2 litru na 100 km. Nyní jsem skoro 2 roky majitelem M6 GH, 2,5 benzín, 125 KW. S autem jsem nadmíru spokojený, co se týče spotřeby, na zimu mám na autě 16 -ti palcová kola, mám stálou průměrnou spotřebu 8,1 litru na 100 km, na léto pak mám 18-ti palcová kola a spotřeba se pohybuje kolem 8,6 litru na 100 km. Jezdím zhruba 50 % město a 50 % mimo město. V obci jezdím 50 - kou, ale mimo obec už rychlost moc neřeším. V maximální míře používám tempomat. Myslím, si, že M6, 2,5 je moc dobrá volba.Ješte bych dodal, že jezdím pouze na 100 oktanovou Vervu od Benziny.Zdravím,
chcel by som podariť od skúsenejších, že ktorý benzínový motor pre Mazdu 6 GH rok 2009+ je lepší. Šiel by som aj do dieselu, ale ten sa neodporúča.
Čítal som snaď všade o tých benzínových motoroch, no som trošku na váškach ohľadom 2.0 DISI, keďže o ňom píšu, že je taký nemastný neslaný (v zmysle, že sa mu nechce). Aby sme sa trošku chápali. Doteraz som jazdil na starej octavii 1 sdi (55kw), ktorá ma STK a EK do 2021, tak prečo nevyužiť kym ide, takže niečo ako zrýchlenie a reakcie nepoznám Teraz odišlo palivové čerpadlo + sú tam podozrenia na ďalšie veci, takže to sa mi nijako neoplatí opravovať. Pri tomto aute som sa stal skôr pokojným vodičom, ktorý sa nikde neponáhľa a radšej si počka, takže nevadí mi aj lenivejšie auto.
Späť ale k otázke, ktorý motor, čo sa týka spoľahlivosti, spotreby a servisu je ideálny?
Konkrétne:
1.8 - vadí mi ten 5 kvalt, celkovo vraj spoľahlivý, no vraj lenivý
2.0 (pred FL) - vraj výborný, spotreba je vyššia, spoľahlivý
2.0 (po FL) - spotreba lepšia, no vraj lenivý (oproti 2.0 pred FL), zachytil som aj problémy s karbonizáciou a vstrekmi
2.5 - vraj ideál, spoľahlivý, no obávam sa, že žerie veľa
Ak máte nejaké reálne skúsenosti s týmito motormi, rád uvítam neaké rady, keďže už som zo všetkých tých článkoch a recenzií domotaný.
Ďakujem za Váš čas a názor