Naučil som sa parkovať ako "Polsonside" - ideálne ďaleko od brán supermarketov, ak je možnosť na oddelenom mieste a tiež kým niekde idem, tak si nájdem vhodné parkovisko napr na mape...
(platí hlavne o zahraničí, navyše parkovací dom má často jasnejšie pravidlá ako parkovanie niekde na ulici) A kľudne zaparkujem aj 2 km od cieľa ak je tam lepšie parkovanie
Ďalekých voľných parkovacích miest je vždy dosť.. Moje auto má nejaké maličké poškodenia
(ošetrené čo najskôr), ale nedá sa tomu úplne zabrániť.
Pre väčšinu ľudí je auto úplne poslednou vecou na svete a tak sa správajú aj k autám okolo. Zásadne neparkujem vedľa starých obúchaných vrakov, prípadne áut s 2 / 3 dverami (=majú dlhé dvere / zásah je takmer na 100% istý). A potom je ešte ideálne vyhnúť sa "rodinným" autám = deti niekedy priamo "vykopnú" dvere a mamičky neriešia škody na autách okolo.
Navyše som dobrák a nemám rád konfliktné situácie.
Všimol som si ale, že ďalej od vchodov parkujú ľudia, ktorí majú svoje auta radi
Minule som zaparkoval na začiatku našej dlhej bytovky... Došiel sused so svojou obúchanou Škodou Citigo... Zastavil na ceste hneď za mnou
(ja som čakal na dcéru v aute). Tak si vystúpim že idem pozrieť, lebo sa mi to nejako nezdalo v zrkadle. Sused parkoval tak, že bok jeho predného nárazníka sa oprel o bok môjho zadného a zatlačil ho cca 2 cm do vnútra
. A ja že "Pán sused, zaparkoval ste na mojom nárazníku..." A on, že "Veď sa nič nestalo"... Odcúval a na mojom nárazníku zostal "škrabanec" (na jeho ich už bolo tak 150
)... A on, že "Skočím do predajne "farby laky", kúpim bielu farbu a zatrieme... Keby som nebol aký som, tak asi "vybuchnem...
Na moju bielu perleť nejakú farbu z plechovky??? Nakoniec som sa na to vykašľal, odišiel a neskôr vytiahol z pivnice môj zázračný "Turtle Wax Safe Cut", zázračnú utierku (mikrovlákno obyčajné) a rozleštil to. ANI jediná maličká stopa nezostala !!!
(kedysi som presne rovnako susede perfektne rozleštil škaredo vyzerajúce poškodenie na nárazníku - výsledok nebol na 100% perfektný, ale na 95% = na malej "bodke" chýbala farba... Suseda bola šťastím celá "bez seba".. Škoda, že má 70+ )
Tento sused je presne typ, ktorý kašle na svoje auto a ešte viac na vaše. NAŠŤASTIE bežne parkuje niekde v garáži a býva o 50 m ďalej od mňa. Takže pravdepodobnosť ďalšieho stretu je malá
Dodatok k opravám laku...
- Kedysi som našiel na aute - na prednom "spoileri" toto = 1. fotka
- malo to minimálne 16 cm a bolo to NEPEKNÉ (bola to guma od nejakého auta??? - netuším)
- po rozleštené mojou metódou popísanou vyššie to vyzeralo takto - posledná fotka
- "zbytkové poškodenie" som zatrel korekčnou farbou, rozleštil... Nie je to na 100% perfektné, ale nie je to vidieť a nikdy viac mi to už nepadlo do oka = je to opravené dostatočne
Podmienkou je, aby nebol poškodený lak (tak, že tam už nie je = čierne stopy a "vlasy" na poslednej fotke). Neraz som bol prekvapený, čo všetko
(na prvý pohľad hrozne vyzerajúce veci) je možné rozleštiť (nerobil som to iba na mojich autách)