• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Přední parkovací senzory

Morvud

nový člen
Zprávy
2
Zdravím,
Když se oteplí tak parkovací senzor zahlásí chybu, v zimě to nedělalo. Dneska jsem senzor vyměnil za druhovýrobu zn. einparts a senzor stále nepremává, setkal se nekdo s podobnou věcí a našel nějaké slbé místo v kabeláži? Díky

Ahoj, bohužel jsem byl taky neúspěšný. Senzory mi hlásily chybu (vykřičník na displeji) někdy od předminulé zimy, a naopak v létě se občas probudily.
V autorizáku mi řekli že 2 ze 4 předních jsou špatné, a výměna byla za několik tisíc (už si nepamatuju přesně), což mi přišlo trochu moc. Koupil jsem všechny 4 nové z Číny (stejný typ/model senzoru), vyměnil, a stejně to pořád hlásí chybu, takže zřejmě ta kabeláž, ale v autoelektrice se bohužel nevyznám...

Nechci zakladat nove vlakno, tak to postnu sem. Ve vedrech mi nejaky predni senzor blbne a porad to kvičí. Nestalo se vam to nekdy ? A jak muzu zjistit ktery to dela ? :D

Mi to taky dělalo. Uhnitlý konektor. Opravili mi to v Palkovicich. Prý musí přední nárazník dolů.

Nechci zakládat nové vlákno, tak to hodím sem.
Minulý rok jsem koupil Mazdu a od začátku nefungují přední i zadní senzory.
Při zařazení zpátečky se ozve pípání a objeví se vykřičníky na obrazovce.
Už jsem kontaktoval tři různé servisáky a ani jednomu se do toho nechce.
Zatím, co jsem zjistil, tak to vypadá, že nefunguje ani jeden senzor tak že to bude spíš kabeláž nebo řídící jednotka.
Forcsan žádnou závadu neukázal.
Nevíte o někom z Pardubic nebo okolí, kdo by tohle dokázal spravit kromě ofiko servisu Mazdy?

Díky

IMG_20250303_063442.jpg

Já osobně jsem měl uhnilý konektor, vyřešil jsem ustřižením konektoru, wago svorky a zaizolovat, stačí projít konektory k senzorům

Já osobně jsem měl uhnilý konektor, vyřešil jsem ustřižením konektoru, wago svorky a zaizolovat, stačí projít konektory k senzorům
Děkuji, ale bydlím v paneláku a nemám na to prostor a popravdě ani tomu nerozumím, proto sháním někoho, kdo to opraví.

Back