Jan Podsclan
člen KLANu
- 54
Když budou šikovní, tak jen přebrousí lak a znovu přelakují. Barvu netřeba, když neprobrousí. Ale další rozebírání a další vrstvy laku, to není dobrý, si myslím. Lepší je, když to vyjde na poprvé.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jinak obecne vadil jen ten rozdil mezi novym a puvodnim lakem? Nebo je "spatne" i to, jak je "hrbolaty"/rozmazany ten odraz v laku?Jak jsem slíbil, tady ukázka, jak taky může dopadnout lak Red Soul Crystal po opravě.
Tak teď mám obavy si nechat opravit to co je na fotce. Míchání barvy do spreje na lokální opravu budu z kódu dle plechových dílů a plastové nárazníky mají nepatrně tmavší odstín. Neuměl by někdo za peníze opravit?To samozřejmě můžu potvrdit, to byl právě kámen úrazu při lakování "mého" nárazníku na Mazdě 3 — i z výroby mají nárazníky (a plastové díly, např. na zadním víku kolem SPZ) jiný odstín, než plechové; je to vidět na každé nové Mazdě, na světlejším laku mi to přijde více patrné. No a lakovna pak jakoby trefovala ten nárazník na barvu plechu, ačkoliv jsem potřeboval, aby to trefili spíš na barvu nárazníku, tedy aby to auto nebylo při pohledu z boku trojbarevné, ale dvojbarevné. A taky přesně jak píšeš, tohle naprostá většina lidí vůbec nevidí ani na těch nových, nebo se nad tím vůbec nepozastavuje... ale mě ta trojbarevnost fakt štvala.
Co se týká napodobení původní struktury, orientace "krystalů" (částečky kovu?) uvnitř laku, popravdě i pochybuju, že by to mohli v aftermarket lakovně udělat zcela shodně jako z výroby (neznám sice technologii, ale selským rozumem mi přijde, že by ten lak musel být nanášený ze stejných úhlů, stejnou rychlostí, stejnou tloušťkou, apod.), takže ani nevěřím, že někdo nějaký zmíněný Superb od Krabata opravil tak, že to nebylo při zkoumání proti silnému bodu světla vidět.