• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Přestupek na dálnici státního zaměstnance

Nico68

člen KLANu
Zprávy
38
Ahoj. Tak jsem zkoušel jezdit podle předpisů a nepřekračovat rychlost a už to přineslo shnilé ovoce.
Je hezký, že jsem se dostal s průměrnou spotřebou pod 6l, super, ale na dálnici potřebujeme předjet kamiony že?
Tak si představte, že jedete 133 na dálnici se zapnutým tempo a najednou se za vámi rychle blíží a lepí na zadek hnědej Superb. Chcete mu uvolnit cestu, ať na vás netroubí, tak zrychlite na předjetí kamionu na 155 a řadíte se z levého pruhu před kamion, najednou hnědý Superb zabliká vnitřním majákem a nutí k zastavení vozidla v pravém pruhu jako překážku SP. Hádejte co se dělo dál...

Jestli se ti lepil na zadek, jak píšeš, měls argumentovat tím, že ses cítil ohrožen jeho agresivní jízdou podpořenou troubením a tudíž jsi nejrychlejším možným způsobem uhnul z jeho dráhy. Ale bylo to opravdu přesně tak, jak píšeš?

Osobně, na základě vlastních zkušeností, tvému příběhu nevěřím. Mimochodem, záznam z kamery policejního vozu bude určitě hrát ve tvůj prospěch, křivdím-li ti...

ANO, už jsem to dal odborovým právníkům a mě čeká kárné řízení, ale to pokračovalo jak v americkém filmu... prostě 20 letí přislušníci

Jinak já se provinil jen tím, že mi naměřili 152km/h, a to je s odchylkou +-3 o 19 km/h, takže je to ta mírnější varianta, ale já nedostanu jednorázovou pokutu, mě čeká 10% z platu na 3-6 měsíců, jelikož je to můj první přestupek - tak cca 10k zaplatím minimálně celkem.

Jinak já se provinil jen tím, že mi naměřili 152km/h, a to je s odchylkou +-3 o 19 km/h, takže je to ta mírnější varianta, ale já nedostanu jednorázovou pokutu, mě čeká 10% z platu na 3-6 měsíců, jelikož je to můj první přestupek - tak cca 10k zaplatím minimálně celkem.
No to my netušili, že ty jsi ten státní úředník. To je pak jiná🙂

lol, něco malinko podobného, kdyby věděli, že bych je oba i v mém věku zneškodnil, tak by nebyli tak akční:) byla to fraška.
Tys nás viděl na té dálnici? z Libouchce na U/L?

Vtip je v tom, že mě policie nestavěla už hezkou řádku let, a to jsem jezdil svižnou jízdou. Ale paradox je, že jsem si slíbil, že už nebudu blbnout, tak mě zastavili na té dálnici a hned přestupek po cca 20 letech svižné jízdy. Ten paradox vlastně spočívá v tom, že kdybych jezdil nadále jak jsem jezdil, tak bych je ani nepotkal:-D

Jo ták, rozumím, ale má přezdívka vznikla úplně jinak, je to už téměř 30 let:)

Jestli se ti lepil na zadek, jak píšeš, měls argumentovat tím, že ses cítil ohrožen jeho agresivní jízdou podpořenou troubením a tudíž jsi nejrychlejším možným způsobem uhnul z jeho dráhy. Ale bylo to opravdu přesně tak, jak píšeš?

Osobně, na základě vlastních zkušeností, tvému příběhu nevěřím. Mimochodem, záznam z kamery policejního vozu bude určitě hrát ve tvůj prospěch, křivdím-li ti...
Já bych tomu věřil, protože se mi před pár lety stalo něco podobného.

Ve vesnici hned za sjezdem z dálnice mě dojela nová oktávka a začala se na mě lepit, kličkovat. Tohle pokračovalo ještě kousek za koncem vesnice. Celou dobu v prostisměru nic nejelo, takže mě mohl snadno předjet. Naštěstí jsem se na truc rozhodl dodržovat a ani krapánek jsem nezrychlil. Když mě pak předjel, tak jsem se koukal, co za exoty to bylo a koukám – dlouhá anténa, kamera uvnitř, světla za zadním sklem…

Ano, přesně stejný případ, akorát, že tihle měli světla vpředu i vzadu a vzadu měli i nápis zastavte vozidlo. Už to mají celkem vychytaný. Bráchovi se to stává často, je takový rebel a má ty právníky, co tě vysekají z přestupků na úseku dopravy jak malina. Já mám ale odborový právníky NOS PČR, mám i poloviční slevu a každý rok 5000Kč na právní spisy zdarma.

No právě, Ti mladí už to nedělají a snaží se o to, aby byli akční a nebrali zřetel na nic, prostě žádná kolegialita už asi neexistuje. Za dobu 22 let ve státní službě se mi to stalo poprvé, ale jak jsem již psal, dlouho mě nikdo nestavěl...

Ja som mal donedávna IPU na čelnom skle ale minulý rok som menil sklo tak už je konec. :)

tomu nerozumím, jako ipu na střechy? A jak si ji tam měl přilepenou? a průzor byl jaký? Jako v tanku?_:)

Ahoj. Tak jsem zkoušel jezdit podle předpisů a nepřekračovat rychlost a už to přineslo shnilé ovoce.
Je hezký, že jsem se dostal s průměrnou spotřebou pod 6l, super, ale na dálnici potřebujeme předjet kamiony že?
Tak si představte, že jedete 133 na dálnici se zapnutým tempo a najednou se za vámi rychle blíží a lepí na zadek hnědej Superb. Chcete mu uvolnit cestu, ať na vás netroubí, tak zrychlite na předjetí kamionu na 155 a řadíte se z levého pruhu před kamion, najednou hnědý Superb zabliká vnitřním majákem a nutí k zastavení vozidla v pravém pruhu jako překážku SP. Hádejte co se dělo dál...
Udelali mi kdysi presne to same... a 154 km/h. Moje jedina pokuta za rychlost, kdyz nepocitam mesto/usekovky (najeto za 20 let cca 800 tkm po cely Evrope).

tomu nerozumím, jako ipu na střechy? A jak si ji tam měl přilepenou? a průzor byl jaký? Jako v tanku?_:)
https://www.ipacz.cz/ Zrejme samolepku/odznacek. Kamos co delal u policie ji ma taky a dost ho pry nechavaji byt.

Udelali mi kdysi presne to same... a 154 km/h. Moje jedina pokuta za rychlost, kdyz nepocitam mesto/usekovky (najeto za 20 let cca 800 tkm po cely Evrope).

Takze ideálně zadní kameru, napadnout soudně a vytvořit precedentní rozsudek (možná už je, nevím). Vyprovokování řidiče k takové reakci za účelem umělého vytvoření přestupku je zcela nepřípustné. Zhovadilost největší.

No, vidime další případ stejného rázu... Je to tak jak je a neuděláš nic jiného, než se modlit, abys je nechytil do hledáčku...

ano, kázeň je to hlavní, kázeň musí být:)

Back