LK7R
člen KLANu
- 81
Tady je stejný problému Hondy a popis je jak podle kopíráku:
HONDA STICKY STEERING INVESTIGATION UPGRADED
HONDA STICKY STEERING INVESTIGATION UPGRADED
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Chci se ještě zeptat, jak dlouho trvala výměna převodky řízení, děkuji.Relativne kratko som cakal, 5 tyzdnov.
Spravili to v ramci jedneho dna aj tie dve zvolavacky(soft update)Chci se ještě zeptat, jak dlouho trvala výměna převodky řízení, děkuji.
Tak beru svůj původní komentář zpět - stejný problém včera byl i při sport režimu. Takže opravdu asi spíš mechanický problém, ale nechápu proč to řízení tedy nedrhne pořád...Vzhladom na to, ze Mazda vymiena prevodovku riadenia, sa mi nechce verit, ze by to bola len SW chyba. I ked je pravda, ze nie vzdy sa to zadrhavanie prejavuje rovnako. Ci to suvisi s vonkajsou teplotou neviem. Ale vyskusam sport mode, ked pojdem najblizsie po dialnici.
Mimochodom, USA NHTSA zacala vysetrovanie voci Honde Civic koli "lepkavemu" riadeniu, ktory udajne pouziva riadenie od toho isteho dodavatela. Tak sa zda, ze v tom Mazda nie je sama.
Spec. | VIN Range | Production Date Range | |||||
from | to | from | to | ||||
Europe (L.H.D. & UK Spec.) Russia | JMZ | KH | **** ** | 100001 | 129721 | Mar. 15, 2022 | Apr. 7, 2023 |
Parts Number | Description | Qty. | Notes |
KR9P-32-110B | GEAR, STEERING | 1 | Europe (LHD) |
K616-32-110A | GEAR, STEERING | 1 | UK |
D10J-32-099 | BOLT, SHAFT | 1 | [R] |
T060-26-169A | PIN, SNAP | 2 | [R] |
Bohužel dodání náhradního dílu do Čech vázne....Zde je odkaz na anglický popis TSB:
Na převodku řízení čekám dva měsíce a stále nic...Tak moje převodovka řázení byla vyměněna minulý týden. A jak je zmíněno výše, řízení je opět jako nové. Na výměnu jsem čekal cirka měsíc a půl. Ale asi by to bylo dříve nebýt vánoc.
Tohle me trosicku vydesilo - CX-60 nema hrebenove rizeni??Na řízení je SI. U některých vozidel může volant při otáčení klást odpor. Šnekové kolo a šneková převodovka se mohou deformovat, což má za následek zvýšení odporu. Tvar zubů šnekového kola byl změněn. Změna až od VIN 129721. Mění se převodka řízení.
Mě zase trošičku děsí, že se někdo nepodívá 3-4 příspěvky nahoru na fotku, o jakém šneku je řeč.Tohle me trosicku vydesilo - CX-60 nema hrebenove rizeni??
Mě, jako strojaře, tam spíš děsí to plastové kolečko. Ale asi se nepředpokládá delší provoz jak 300.000 km.Mě zase trošičku děsí, že se někdo nepodívá 3-4 příspěvky nahoru na fotku, o jakém šneku je řeč.
Já bych řekl, že je normálně plechové, vyseknuté (životnost bych tipnul tak 200000 km). Nevím ti, jestli by plast vydržel víc než jeden servisní interval.Mě, jako strojaře, tam spíš děsí to plastové kolečko. Ale asi se nepředpokládá delší provoz jak 300.000 km.
Měl by to být nějaký typ speciálního nylonu, z nového materiálu (eko), který má samomazací vlastnosti. Někde jsem to četl na tom popisu problému s Honda řízením od stejného výrobce. Řekl bych, že jsou takto většinou dělané všechny převodky, nicméně je problém v tom novém materiálu a nastavení přítlačných pružin.Já bych řekl, že je normálně plechové, vyseknuté (životnost bych tipnul tak 200000 km). Nevím ti, jestli by plast vydržel víc než jeden servisní interval.
Na převodku řízení čekám dva měsíce, dnes jsem volal do servisu a bylo mi řečeno že je nový, rychlejší, méně náročný postup, výměna celé převodky je stopnuta.....Tak převodka vyměněna na nový díl "starého typu" s tím, že aktuálně je nová svolávačka na "nový typ" dílu, který bude po obdržení vyměněn...
To by měla být výměna přítlačných pružin(y) (nevím jestli je jedna, nebo vícero v tom domečku).Na převodku řízení čekám dva měsíce, dnes jsem volal do servisu a bylo mi řečeno že je nový, rychlejší, méně náročný postup, výměna celé převodky je stopnuta.....