Mazda 3, 2022, 150hp skyactivG, nájez 15k a mám problémy s řazením. V zimě to bylo příšerné, teď je to o trošku lepší.
Občas se stane, že řazení 1>2 z pod auta ozve cvaknutí, synchro? Když se tak stane, tak potom jde ztuha i řazení 2>3.
Když se neozve cvaknutí, tak jde pěkně i 2>3 nechápu.
Když se zrovna blbě řadí, tak 3 nebo 4 stupeň vibruje řadící páka, když nechám zařazeno a jedu bez plynu. Jde to dokonce "vidět", nemusím ani na to sahat, abych věděl, že vibruje jak sviň. V záběru přestane, když se auto optře o motor tak zase - vibrace. Vyřazení a zařazení zpátky pomůže, vibrace zmizí ....ale tak to mi přijde ujeté u nového auta.
V zimě, když jsem vypnul motor, sešlápnul spojku a zkusil zařadit různé stupně, tak jsem zařadil tak max 3 z 10 náhodných pokusů různých rychlostí.
Nějaké zkušenosti po těch letech nemáte?

zlepší se to? Má cenu měnit olej? V servise mi dají ten stejný olej,který tam už, přepokládám? Je možnost tam dát jiný? A přitom nepřijít o záruku.
PS: v servise mi řekli, že takové řazení je prý normální, ale mám i tak přijet do servisu. Co se týče vibrací v páce, našel jsem podobný problém na internetu, řešili seřízením kabelů řazení, tuším. Nepamatuji si přesně.