• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor První mazda – první servis

Zeman

nový člen
Zprávy
3
Dobrý den,

rád bych se na Vás obrátil s prosbou o radu. Minulý týden jsem si pořídil své první auto - Mazdu 6 Combi 2.0 benzín (121 kW) - (08/2012 GJ). Jelikož nemám zkušenosti s výběrem náhradních dílů, chtěl bych se poradit ohledně první servisní prohlídky po koupi vozu.

Prosím o doporučení konkrétních typů u následujících položek:
1) Kabinový filtr
2) Vzduchový filtr
3) Zapalovací svíčky
4) Chladící kapalina
5) Brzdová kapalina
6) Olej do převodovky
7) Klínový řemen
8) Olejový filtr
9) Motorový olej

Budu také velmi vděčný za případná další doporučení, co by bylo vhodné zkontrolovat či vyměnit.

Předem děkuji za Vaše zkušenosti a rady.

Gratuluju k tvému prvnímu autu, přeju ať slouží a vždy s ním bezpečně dojedeš do cíle...
Ale stačí dát hledat a vše co potřebuješ najdeš tady na fóru v příslušných tématech... Ve zkratce filtry Mann, svíčky Denso či NGK, chladící FL22, řemeny Gates, brzdovka Total, oleje radši bez připomínek😋 stačí jen hledat

Dobrý den,

rád bych se na Vás obrátil s prosbou o radu. Minulý týden jsem si pořídil své první auto - Mazdu 6 Combi 2.0 benzín (121 kW) - (08/2012 GJ). Jelikož nemám zkušenosti s výběrem náhradních dílů, chtěl bych se poradit ohledně první servisní prohlídky po koupi vozu.

1) Kabinový filtr
2) Vzduchový filtr
3) Zapalovací svíčky
4) Chladící kapalina
5) Brzdová kapalina
6) Olej do převodovky
7) Klínový řemen
8) Olejový filtr
9) Motorový olej

Budu také velmi vděčný za případná další doporučení, co by bylo vhodné zkontrolovat či vyměnit.

Ahoj, dobrá volba. Servisní plán závisí na km proběhu a servisní historii. Např. absolvované svolávačky. Záleží, jestli chceš originály, které používají autorizáky, nebo druhovýrobu, většinou levnější. U provozních kapalin je třeba dodržet specifikace Mazdy, značka je druhořadá. To si hodláš servisovat sám, nebo budeš mechošovi nosit díly koupené na internetu? (To bude mít radost...)

Dobrý den,

moc děkuji za Vaše informace. Máme v rodině známého automechanika, se kterým jsem dohodnutý, že si vše potřebné nakoupím sám, a společně to následně vyměníme. Rozhodně bych preferoval kvalitnější díly.

Pokud máte zkušenosti nebo tipy na některé z materiálů, o kterých jsem se zmiňoval (např. provozní kapaliny, filtry apod.), byl bych Vám moc vděčný, kdybyste mi mohl poslat odkaz na vhodné produkty, abych je mohl rovnou objednat.

Ještě jednou děkuji za snahu mi pomoc.

Dobrý den,

1) Kabinový filtr
2) Vzduchový filtr
3) Zapalovací svíčky
4) Chladící kapalina
5) Brzdová kapalina
6) Olej do převodovky
7) Klínový řemen
8) Olejový filtr
9) Motorový olej

1) Kabinový filtr
třeba MANN-FILTER FP 24 009

2) Vzduchový filtr
MANN-FILTER C 27 019 nebo MAHLE LX 4143

3) Zapalovací svíčky
NGK ILKAR7L11 nebo DENSO ZC20HPR11

4) Chladící kapalina
Ravenol HJC FL22 + destilovaná voda

5) Brzdová kapalina
Total HBF4 nebo Castrol Brake Fluid DOT4 nebo jakákoliv DOT4

6) Olej do převodovky
Manuál nebo automat ?

7) Klínový řemen
Velký GATES 6PK963
Malý GATES 3PK798SF
Napínák INA 533 0129 10
8) Olejový filtr
MANN-FILTER W6018

9) Motorový olej
k tomuto tématu se nehodlám vyjadřovat

Je to bez záruky, protože nevím VIN.
Odkaz na stránky kde to koupit už určitě zvládneš najít (Google), když jsi se zde dokázal zaregistrovat.

1) Kabinový filtr
třeba MANN-FILTER FP 24 009

2) Vzduchový filtr
MANN-FILTER C 27 019 nebo MAHLE LX 4143

3) Zapalovací svíčky
NGK ILKAR7L11 nebo DENSO ZC20HPR11

4) Chladící kapalina
Ravenol HJC FL22 + destilovaná voda

5) Brzdová kapalina
Total HBF4 nebo Castrol Brake Fluid DOT4 nebo jakákoliv DOT4

6) Olej do převodovky
Manuál nebo automat ?

7) Klínový řemen
Velký GATES 6PK963
Malý GATES 3PK798SF
Napínák INA 533 0129 10
8) Olejový filtr
MANN-FILTER W6018

9) Motorový olej
k tomuto tématu se nehodlám vyjadřovat

Je to bez záruky, protože nevím VIN.
Odkaz na stránky kde to koupit už určitě zvládneš najít (Google), když jsi se zde dokázal zaregistrovat.
Dobrý den, mockrát děkuji za pomoc. Chtěl bych upřesnit, že se jedná o manuální převodovku.

Back