• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Sledovanie mŕtveho uhla

Peter4577

nový člen
Zprávy
2
Ahojte.
V poslednom čase sa mi stáva, že sledovanie mŕtveho uhla sa mi zapína samé od seba aj ked ma nic nepredbieha. A ked ma uz nejaké auto ide obiehať, tak to zrazu nesvieti. Viete mi poradiť kde je snímač sledovania mŕtveho uhla? Jedná sa o Mazda 3 bp
A nedávno mi lakovali zadný nárazník, a od vtedy to pozorujem. Neviem či to má s tým nejakú súvislosť.
Ďakujem za odpoveď

Ahojte.
V poslednom čase sa mi stáva, že sledovanie mŕtveho uhla sa mi zapína samé od seba aj ked ma nic nepredbieha. A ked ma uz nejaké auto ide obiehať, tak to zrazu nesvieti. Viete mi poradiť kde je snímač sledovania mŕtveho uhla? Jedná sa o Mazda 3 bp
A nedávno mi lakovali zadný nárazník, a od vtedy to pozorujem. Neviem či to má s tým nejakú súvislosť.
Ďakujem za odpoveď

IMG_6399.png

Využijem túto tému. Ako ste na tom so spoľahlivosťou sledovania mŕtveho uhla?

U mňa to teda vôbec nie je spoľahlivé, zachytí to tak 4 prípady z 5. Niekedy to nezachytí ani kamión.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Jak u bejvalky GJ,tak u současném GL jsem nikdy nezaznamenal nefunkčnost tohoto systému.Nepomohla by kalibrace?Nebylo auto bouráno zezadu?

Auto nebolo nikdy búrané. Jediné, čo mi napadá, je to, že tam mám fólie, ale to by snáď nemalo robiť rozdiel.

Takže u vás to funguje 100/100?

Auto nebolo nikdy búrané. Jediné, čo mi napadá, je to, že tam mám fólie, ale to by snáď nemalo robiť rozdiel.

Neviem či 100/100 ale mňa to nikdy nesklamalo. Minimálne 3x mi to pomohlo až možno zabránilo kolízii. Myslím že jeden z najlepších elektronických asistentov.

Ok, vďaka. Tak ja to dám preveriť, keď budem najbližšie v servise.

Taky bych řekl, že mě to funguje celkem spolehlivě.

Taky mám folii, dokonce barevnou. A funguje mě to opravdu sto ze sta případů.

Dokonce i když předjíždím, tak mě to ukáže to předjeté auto, že se ještě nemám zapojovat před něj.

Hmm, tak to je fakt zaujímavé. Určite to budem reportovať. Dík za odpovede.

A jseš si jist, že přesně víš, co od toho očekávat? Spolehlivbost 4/5 je zvláštní. RVM indikuje jen případy, kdy opravdu hrozí nebezpečí srážky. Pokud třeba předjíždíš kaminón velkou rozdílovou rychlostí, řekněme o 20 možná až 30 km/h, tak to ho vůbec nemusí indikovat. Protože ho zaregistruje už za vozem, spočítá rozdíl rychlostí, a ví, že při této rychlosti od něj budeš už dost daleko, pokud se budeš zařazovat. Když ho budeš předjíždět pomalu, tak ho ukáže.

Treba možno ešte spomenúť že detekcia vizuálna je jedna vec a akustická je iba vtedy keď sa dáva smerovka do strany kde sa nachädza vozidlo v mŕtvom úhle.

A jseš si jist, že přesně víš, co od toho očekávat? Spolehlivbost 4/5 je zvláštní. RVM indikuje jen případy, kdy opravdu hrozí nebezpečí srážky. Pokud třeba předjíždíš kaminón velkou rozdílovou rychlostí, řekněme o 20 možná až 30 km/h, tak to ho vůbec nemusí indikovat. Protože ho zaregistruje už za vozem, spočítá rozdíl rychlostí, a ví, že při této rychlosti od něj budeš už dost daleko, pokud se budeš zařazovat. Když ho budeš předjíždět pomalu, tak ho ukáže.
Sú to situácie, kedy by som ako vodič očakával, že indikácia tam mala byť. Napríklad keď predbieham kamión a rozdiel rýchlostí je určite do 10km/h. Celé predbiehanie teda nejaký chvíľu trvá a indikácia vôbec ani neblikne.
Alebo tiež prípad, keď niekto prebieha mňa (či už väčším rozdielom alebo menším), tak sa stane, že to vôbec neupozorní (vizuálne).
Takisto v prípadoch jazdy v kolóne, kedy auto vo vedľajšom pruhu je chvíľu vedľa mňa, potom za mnou, chvíľu predo mnou, tak tu by som veľmi uvítal pomoc, keďže práve tu hrozí, že človek pomerne ľahko "zabudne" že práve teraz je vedľa mňa.

Neviem, či by sa ozvala zvuková indikácia po zapnutí smerovky v prípade, ak vizuálna sa neobjavila, a ani to nechcem skúšať

OK. No tak pak je něco v nepořádku. A v posledním případě bych čekal, že se zvuková indikace nedostaví. Ale vyzkoušet je to snadné - když dáš blinkr, ještě nemusíš nutně měnit směr jízdy, že?

To máš pravdu a teda môžem rovno povedať, že sa v takých situáciách indikácia nedostavila.
Mal som na mysli argumentáciu zo strany servisu typu: to musíte ísť bližšie a potom sa to v poslednej chvíli ozve

Back