Bendik
člen KLANu
- 54
No predevsim na zaklade krizoveho vyvoje u ostatnich vlastniku stejneho motoru + samo oblibena hlaska "Low oil pressure...".. + manzelka (je to jeji auto) parkrat proslapla brzdovej pedal az na podlahu a moc se tomu nechtelo brzdit.
ad. 2 - ty vis o nejake svolavacce na tu vacku? Pokud vim, tak ty skety z mazdy (vyrobce/zastoupeni) resi vzdy jen symptomy... nikoliv pricinu. Nejaky piliny v motoru je evidentne prilis nevzrusiji (a to je neco, co si alespon ja budu fakt pamatovat).
Díky za info. Byla na to tato svolávačka: https://www.mazdaklan.cz/threads/sv...zdoveho-pedalu-u-motoru-2-2-skyactiv-d-sh.59/ Já tedy na ní byl zhruba před půl rokem a to jsem měl najeto okolo 82tisKm. Měl jsem tam celkem 7 věcí, co mi dělali. Bylo tam mimo jiné preventivní výměna vaukovky, kontrola těsnění u ventilů a nějaký tuším 3-4 softwarové úpravy, např úprava časování u ventilů, právě kvůli tomu, aby se snížilo riziko povolení podložek u ventilů, aby se nedostal bordel do oleje, atd... Přesně to nevím, ten technik mi to vysvětloval, ale už si to nepamatuju přesně. Více je popsáno v tom linku, co jsem poslal. Mě to tedy neštěstí brzdilo dobře před i po tý svolávačce a olej měním max po 13tis. hlídám, aby nebyl naředěnej naftou, když je už na polovině mezi maximem a "X", tak už jdu na výměnu. Jezdím tedy nejvíc dlouhé trasy. Zatím bez starostí, tak snad mi to vydrží. Nerad bych platil za tu vačku a věci s tím spojené a vysolil jim min 70tis Kč