- 113
Tak se to začíná zhoršovat. Dnes jsem málem nenastartoval. Projev identický jak je popsáno v prvním příspěvku tohoto vlákna (kde jsem zapomněl zapsat, že to při té hlášce na display ještě 2x pípne), krom toho že už je v autě DTC:
zdroj výpisu je ForScan
Našel jsem k tom jen zde na fóru k GH:
Pak po netu pár lidí si o tom píše, ale to je tak všechno.
Předpokládám, že mi jde do háje ta jednotka co zamyká volant. Koukal jsem do servisního manuálu GL a jen abych tu jednotku vytáhl, musím sundat airbag, volant, páčky, kroužek, pak do té jednotky mlátit kladivem přes šroubovák, protože tam jsou z výroby trhací šrouby. Takže pro domácí podmínky bych řekl absolutně bez šance. A to už jen proto, že nebudu mít nové ty šrouby, co se jim urve hlava při montáži.
Mohl bych poprosit možná @Max6 jestli by pro moje auto našel kód dílu ? VIN je ten samý co jsem ti psal k té výměně klínového řemene.
Má to cenu lovit na eBay ? Nebo raději s jistotou vzít nový díl za asi raketu peněz ?
Kód:
===SSU DTC B1026:96-08===
Kód: B1026 - Zablokování sloupku řízení
Dodatečný příznak závady:
- Vnitřní závady komponent
Stav:
- Uložené DTC - v okamžiku požadavku se nevyskytují
- Pro tento DTC je kontrolka chyby motoru vypnutá
Jednotka: Jednotka Start/Stop
Detail kódu závady
Upozornění
Pokud je tento DTC detekován, nachází se systém RKE v bezpečnostním režimu (fail safe).
Není možné zapnout zapalování ani nastartovat motor, pokud systém přejde do bezpečnostního režimu a uplyne určitá doba (cca 56 hodin), nebo během určitého počtu cyklů startování klíče zapalování (cca 5krát).
Po odstranění závady a vymazání kódů DTC zajistěte činnost zamknutí sloupku řízení a stiskněte tlačítko opakování testu.
Snímek #1:
-EVENT_TIME: 173272336 s - Event time
-TOTAL_DISTANCE: 114890 km - Celková vzdálenost
-MODULE_VOLTAGE: 12.8 V - Napětí řídicího modulu
===END SSU===
Našel jsem k tom jen zde na fóru k GH:
elektrika - Diagnostika v Českých Budějovicích - keyless
Mazdár členové, Jdu s obří prosbou a tou je, jestli někdo v ČB nemá originální diagnostiku, kterou by odblokoval fail-safe mód automobilu. Mám tři dny koupenou M6 2010 z CB-Auto s keyless systémem a dnes ráno jsem přisel k autu, odemkl, ale nenastartoval. Baterie auta byla od koupi asi podvybitá...
www.mazdaklan.cz
Předpokládám, že mi jde do háje ta jednotka co zamyká volant. Koukal jsem do servisního manuálu GL a jen abych tu jednotku vytáhl, musím sundat airbag, volant, páčky, kroužek, pak do té jednotky mlátit kladivem přes šroubovák, protože tam jsou z výroby trhací šrouby. Takže pro domácí podmínky bych řekl absolutně bez šance. A to už jen proto, že nebudu mít nové ty šrouby, co se jim urve hlava při montáži.
Mohl bych poprosit možná @Max6 jestli by pro moje auto našel kód dílu ? VIN je ten samý co jsem ti psal k té výměně klínového řemene.
Má to cenu lovit na eBay ? Nebo raději s jistotou vzít nový díl za asi raketu peněz ?