• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Světlomety - Automatický režim vs. Coming home

• Vlákno založil Vlákno založil Petr68
  • Datum založení Datum založení

Petr68

výkonný člen KLANu
Zprávy
116
Ahoj, když mám světlomety trvale nastaveny na hlavní svícení (tzn. po startu se samy rozsvítí a po chcípnutí motoru samy zhasnou), funguje mi funkce "Coming home" a "Leaving home". Ale zase nefunguje "adaptivní funkce" světlometů.
Nyní jsem zkusil používat režim světel "Automatický", tzn. po rozjezdu se rozsvítí denní osvětlení, při šeru se rozsvítí hlavní světla a funguje "Adaptivní funkce" světel. Ale nefunguje mi funkce "Coming home" and "Leaving home".
Chtěl bych ale mít trvale režim světel "Auto" a přitom využívat "Coming home". Umíte to někdo takto nastavit? Nebo to opravdu nejde?
Díky za případné příspěvky.

Tak mi to nedalo, mam nastavené automatické rozsvěcení - z okna jsem odemkl a leving home je funkční

Ahoj, když mám světlomety trvale nastaveny na hlavní svícení (tzn. po startu se samy rozsvítí a po chcípnutí motoru samy zhasnou), funguje mi funkce "Coming home" a "Leaving home". Ale zase nefunguje "adaptivní funkce" světlometů.
Nyní jsem zkusil používat režim světel "Automatický", tzn. po rozjezdu se rozsvítí denní osvětlení, při šeru se rozsvítí hlavní světla a funguje "Adaptivní funkce" světel. Ale nefunguje mi funkce "Coming home" and "Leaving home".
Chtěl bych ale mít trvale režim světel "Auto" a přitom využívat "Coming home". Umíte to někdo takto nastavit? Nebo to opravdu nejde?
Díky za případné příspěvky.

Jsem na tom stejně jako ty, pokud jde nějak nastavit aby byla funkce "Coming home" a "Leaving home" v provozu i při režimu svícení auto, nechť se podělí....:D

Tak mi to nedalo, mam nastavené automatické rozsvěcení - z okna jsem odemkl a leving home je funkční
Tak jsi mi nasadil brouka do hlavy. Opravdu mi "Leaving home" při AUTO režimu nefunguje.
A manuál uvádí toto:
upload_2018-8-23_10-38-48.png

Tzn. moje auto pracuje dle návodu.
Ale "Coming home" mi funguje jak při "AUTO" režimu, tak i při trvalém zapnutí světel.

Caues, ja se mozna blbe zeptam, ale neotocili jste ty dve funkce? Ve chvili kdy dojedu a vylezu z auta, je to coming home a v tu chvili, pokud je nastaven volic polohy svetel na Auto, musim ho dat do polohy dalkovych svetel a funguje to... ale mozna je to o vybave...

Odesláno z mého VIE-L09 pomocí Tapatalk

Ahoj, neotočili.
Ale Ty popisuješ to, co já před tím. Páčkou na dálková světla to jde na 30sec (dle nastavení) rozsvítit vždy - jak v AUTO režimu, tak v manuálním.
Ale ta druhá funkce "Leaving home" jde jen v manuálním režimu.[/QUOTE]

No a neni nahodou leaving home to, ze se mi rozsviti auto pri prichodu a odemceni auta? To funguje i v auto rezimu svetel. Nebo se mylim? :)

Patrne se mylis, nebo to u Tveho vozu je jinak, kdyz @Petr68 rika, ze to tak nefunguje a i uvedeny vynatek z manualu tomu dava za pravdu.

Co mas za auto Ty, @Kubrt33?

Kluci sorry, az teď koukám, ze je to u KE, ja mam KF. Omlouvám se!

Ahoj, u KE se taky odemkne auto a rozsvítí se kabina - já ale mluvil o rozsvícení předních světel při "Leaving home" v AUTO režimu.[/QUOTE]

Neviem či to môžem napísať sem alebo zakladať novú tému...
Chlapci, vie niekto programovať svetlá na Mazde? Chcel by som preprogramovať automatické denné svietenie tak, aby svietili súčasne pri denných predných aj zadné svetlá...Mám CX-5 KF kúpenu 3/2018.
Alebo aspoň tip na niekoho, kto by to mohol vedieť?

Já to řeším tak na M3 ze si zapnu obrysovky a svítím LED vepredu i vzadu. Ale stejně pokud máš led obrysovky a je hezky slunečno tak ty zadní světla stejně nejsou skoro vidět.

Ano, presne tak som to zatial riesil aj ja, avsak denne svietenie prednou grafikou cez den nevidno a nie je dennym svietenim, musia svietit este pridavne silnejsie bodove LED (teda na CX_5 KF), ktore su vlastne plnohodnotnym dennym svietenim. Takze nestacia v predu len LED pruhy, ktore su urcene len ako parkovacky...

Ano na M3 je to stejné. Když zapnu parkoovačky tak přední led svítí slaběji než při denním svícení. Já ty parkovačky používám jen když je pod mrakem a je šero a nechci svítit xenony.

Ahoj, jak to tedy je?
Mám BN 2018 M3.
Coming Home mi funguje při páčce na "auto", ale vadí mi, že se aktivuje i za denního světla. Mělo by fungovat pouze za tmy.
Leaving Home mi nefunguje, ačkoli ho mám v infotaimentu aktivovány (mohu ještě zkusit přepnout páku světel na potkávací, ale pak to postrádá smysl,...já potřebuji, aby to fungovalo v režimu "auto").

BN/GL to má pravděpodobně změněné... asi jiná R_BCM.

20200807_201542.jpg Teď to mám nastavené takto. Viz screen. Navíc nevím co znamená položka automatické zapínání světlometů.. Mám světlý. To je buď že to vnímá světlo citliveji pro hlavní svícení aby ho včas zaplo nebo je to pro funkci coming home abych zvolil kdy se má pouštět? Je tam volba tmavý a úplná noc.

@Polsonside světlý = hlavní světla rozsvítí dříve, taky mám tak nastaveno.. s funkcí coming/leaving home, to nemá nic společného

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda se někdo nesetkal s problémem i u M6 2017? V infotainmentu mám nastavené funkce coming home i leaving home. Bohužel když dojedu a vypnu zapalování nic nezůstane rozsvicené (ani pokud je přepínač mimo polohu auto, ale u mě v návodu je uvedeno ze muže být i v auto) pokud ale auto odemknu do např dvou minut světla se rozsvítí pokud ho ale odekmu např za 5min a déle jíž se nerozsvítilo. Neví někdo čím by to mohlo být? Moc dekuji

3B6D2612-7B9C-467E-99DC-59AE91280077.png

Leaving home automaticky se musí nakódovat diagnostikou. Jinak by mělo po vypnutí motoru fungovat na AUTO ve tmě bliknutí dálkovými - po tom to zůstane IMO svítit.

Back