• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Světlomety - Automatický režim vs. Coming home

Když to máš povolené v infotaimentu, tak po příjezdu a vypnutí zapalování stačí páčku k sobě a světla se na určený čas rozsvítí. A při odemčení by se také měla na určitý čas rozsvítit. Ale rozsvícení funguje jen při odemčení dálkovým ovládáním. Když auto odemkneš bezklickovym odemykanim, tak se nerozsvítí.

je to opruz, na M2 mi funguje coming i leaving automaticky a jake prekvapeni, ze u cx jen leaving :( kez by jednou dali do aktualizace vcetne wireless carplay :(

Ale jistou logiku to má...
Když jsi skutečně coming, tak Ti Majda posvítí po použití DO, ale když už jsi u vozu (použiješ bez-klíč), tak už coming světla nepotřebuješ přeci.
U leaving Ti zase Majda dává možnost, jestli tu automatiku vážně chceš užít. Já i často vystupuji někde, kde svítit nechci, páčku nepoužiji a ano, pak doma, když se nechci zabít potmě přes dvorek, tak si posvítím.

Ahoj, není tady mezi námi nějaký šikula co tedy umí nastavit coming a leaving home při páčce na Auto? Mám GJ 2016.

Leaving home automaticky se musí nakódovat diagnostikou. Jinak by mělo po vypnutí motoru fungovat na AUTO ve tmě bliknutí dálkovými - po tom to zůstane IMO svítit.
Ahoj, potřeboval bych právě leaving home v poloze Auto. Byl jsem dnes na servis v mazde, vyzadal jsem, at to zprovozni a řekli mi, že to nejde. Mám mazdu 6 2015. V návodu mám jen, že funguje na park nebo potkavaci. Ale jezdím na auto a přepínat to předem, když budu vědět, že ae vracím k autu potmě... To mi nedává moc smysl.

Našel jsem že by to mělo jít úpravou software v jednotce viz toto video.

Jen ještě někoho kdo to dokáže.

Co si o tom myslíš Shr3ku?

Kluci, myslím, že v tom děláte paseku jako třeba Mabu: pletete si leaving (=odjíždím) a coming (=přijíždím). Navíc je pravděpodobný, že různé verze SW to mají jinak.

Ahoj, potřeboval bych právě leaving home v poloze Auto. Byl jsem dnes na servis v mazde, vyzadal jsem, at to zprovozni a řekli mi, že to nejde. Mám mazdu 6 2015. V návodu mám jen, že funguje na park nebo potkavaci. Ale jezdím na auto a přepínat to předem, když budu vědět, že ae vracím k autu potmě... To mi nedává moc smysl.

Kluci, myslím, že v tom děláte paseku jako třeba Mabu: pletete si leaving (=odjíždím) a coming (=přijíždím). Navíc je pravděpodobný, že různé verze SW to mají jinak.
Nemyslím si že v tom děláme paseku. Stejně se obvykle ty systémy používají současně. Jde jen o to aby to fungovalo s přepínačem na auto při odchodu bez mačkání páčky a při příchodu po odemčení vozu.

A co Ty do mě, když já do Tebe nic? :)
Jinak souhlas, napsal jsem to nakonec jako Tatar, neb nějak podvědomě si vždy rovnám jestli opouštím Mazdu či dům a dtto pro příchod/příjezd :rolleyes:

Ahoj, děkuju. Mam obd zus a myslím jsem to zkoušel připojit na mazdu ze zvědavosti a nešlo mi to. I tak nevím, jestli to připojím k fourscanu. V tom citovamem vláknu zmiňuješ i Zlín, to mám kousek. Tak jestli jsem dobře pochopil a jde to zprovoznit, jsi ochotný se potkat a nakodovat to za menší poplatek nebo něco dobrého k pití?

Back