Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Do Sky-G dávám obojí, respektive co si zákazník přeje. Rozdíl tam už nevidím (mimo ceny).A jo takhle. Spise jsem to myslel z pohledu nejake horsi funkcnosti, zavadovosti? Davas teda oboji a bez problemu?
josip102 napsal
Já osobně si pro mě důležité příspěvky od Maxe ukládám, abych v případě, že je budu potřebovat, nemusel zdlouhavě prohledávat fórum tam a zpět.takýto príspevok by sa mal niekde pripnut na zaciatok fora (s odporucenymi olejmi a naplnami) a usetrilo by sa vela diskusii a otazok
Originální svíčky máš od Denso (ZC20HPR11) a přijde mi že máš bohatější směs než by bylo zdrávo a nebo jsi poslední jízdu jel jen hodně kraťounkou trasu + matice tý svíčky je nějaká od oleje (to mi jen přijde z fotky) ?Takto vypadaji moje svicky po 96tkm. Asi uz maji nejlepsi za sebou. Behem tydne, az mi prijde momentak, pujdou nove. Z vyroby tam mam ZC20HPR11.
Max6:
1. Docetl jsem se, ze dosedaci plocha toho bazmeku, co se nasazuje na svicku, se ma namazat tukem? Jestli to delas, doporucis cim a konkretne co namazat?
2. Na vcera extrahovane svicce jsou dve podlozky - kdyz si koupim nove svicky, budou s podlozkama, nebo musim pouzit ze starych svicek?
Diky.
Zobrazit přílohu 54034
Zobrazit přílohu 54035
Poslední trasy byly asi 4 v délce cca. 1 km každá, a pak asi 2x vyjeti a zajetí do garáže (tak 10 m max). Matice od oleje není, to asi dělá ta fotka.. ..přijde mi že máš bohatější směs než by bylo zdrávo a nebo jsi poslední jízdu jel jen hodně kraťounkou trasu + matice tý svíčky je nějaká od oleje (to mi jen přijde z fotky) ?
Ano, měl jsem na mysli tu fajfku. Tady v tom videu v case 4:17 uvádí to namazání1. Ne ničím nic nemažu a ani k tomu nevidím jakýkoliv důvod. Pokud pod pojmem "bazmek" myslíš zapalovací cívku s integrovanou fajfkou, tak tam taky není co mazat. Kontakty vůbec nemá smysl (možná u nějaký Škůdy v 80 letech se to dělalo ?).Těsnící gumu cívky bylo dobrý občas promazat červenou vazelínou nebo silikonem třeba u MPS motoru. Tady u Sky-G nevidím důvod.
U Sky-G je tohle mazání naprosto zbytečný. Hlavně pán na videu by se měl naučit ty svíčky dotahovat. To jeho konečné dotažení nomenťákem už nemělo naprosto žádný význam, když to předtím dotáhnul ráčnou.Poslední trasy byly asi 4 v délce cca. 1 km každá, a pak asi 2x vyjeti a zajetí do garáže (tak 10 m max). Matice od oleje není, to asi dělá ta fotka.
Ano, měl jsem na mysli tu fajfku. Tady v tom videu v case 4:17 uvádí to namazání
Díky za reakci
Vše v pořádku.Tak hlásím, ze svíčky vyměněné, práce na 10 minut.
Je možné, že to pocitově lépe jede? Přijde mi, že to jde lépe a živěji za plynem, ale možná je to placebo?
Co mě teda zaráží je to, že jedna stará svíčka je oproti ostatním nápadně očazená. A spalovací prostor pod ní, předpokládám, že to je pohled na horní část pístu, také. Jedná se o válec napravo při pohledu čelem k autu zepředu. Je to standardní, nebo to má zakládat důvod k obávám?
Zobrazit přílohu 54061
Zobrazit přílohu 54062