• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Tlak pneu zobrazení hodnot TPMS

agarwaencz

nový člen
Zprávy
8
Ahoj,
Marně si lámu hlavu s tím kde zobrazit tlak v pneumatikách, když jsou kola vybavené měřením tlaku ve ventilkách. Prošel jsem manuál a proklikal všechna nastavení v infotainmentu, ale nikde jsem na to nenarazil. Je mi ale divné, že by to nešlo nikde zobrazit, když řidící jednotka musí mít tlaky načtené. A jak vyhodnotí že je tlak správný? Nebo to zobrazuje hlášku jen pokud je tlak pod minimální povolenou hodnotou? Např pro kola 225/55 R17 je minimum 2,3 Baru ale při plném zatížení 3,2Baru. Chápu teda správně, že to bude indikovat až při nižším tlaku než 2,3 i při plném naložení?
Nebo jen špatně koukám a jde to někde zobrazit?

A druhá otázka trochu offtopic, ale při výměně pneu jsem si všimnul že manžety na předních tlumičích nedrží nahoře ani dole a jsou jen volně převlečené, takže při zvednutí kola úplně sjely (viz foto). Je to takhle normální? Přijde mi, že to nemůže těsnit a musí se tam dostat bordel. Pokud si dobře pamatuju tak u staré Mazda 6 GY ty manžety držely napevno.

Díky za info!

20241122_162806.jpg 20241122_162819.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Záleží jaký GL máš, pokud po faceliftu 2018+, tak má ventilky, tam si přes forscan vyčteš tlak i teplotu stejně jako třeba na GH. Pokud před faceliftem ,tam se to bere z ABS senzoru (pouze otáčky kol) a nevyčteš nic.

Ty manžety mě prijdou že drží nahoře.

Ahoj,
Marně si lámu hlavu s tím kde zobrazit tlak v pneumatikách, když jsou kola vybavené měřením tlaku ve ventilkách. Prošel jsem manuál a proklikal všechna nastavení v infotainmentu, ale nikde jsem na to nenarazil. Je mi ale divné, že by to nešlo nikde zobrazit, když řidící jednotka musí mít tlaky načtené. A jak vyhodnotí že je tlak správný? Nebo to zobrazuje hlášku jen pokud je tlak pod minimální povolenou hodnotou? Např pro kola 225/55 R17 je minimum 2,3 Baru ale při plném zatížení 3,2Baru. Chápu teda správně, že to bude indikovat až při nižším tlaku než 2,3 i při plném naložení?
Nebo jen špatně koukám a jde to někde zobrazit?

A druhá otázka trochu offtopic, ale při výměně pneu jsem si všimnul že manžety na předních tlumičích nedrží nahoře ani dole a jsou jen volně převlečené, takže při zvednutí kola úplně sjely (viz foto). Je to takhle normální? Přijde mi, že to nemůže těsnit a musí se tam dostat bordel. Pokud si dobře pamatuju tak u staré Mazda 6 GY ty manžety držely napevno.

Díky za info!

Zobrazit přílohu 54202Zobrazit přílohu 54203
Ahoj, některé značky to umějí, Mazda nikoliv. SW porovnává jednotlivá kola, aby z rozdílu (otáček nebo tlaku) avizoval defekt dřív, než bude auto neovladatelné. V nejlepším případě zachrání i ráfek a pneu. Víc bych od toho nežádal.
Manžety: Max6 bude vědět, jestli tam nechybí motex páska, nebo nějaká fixace.

Poslední úprava moderátorem:
Back