- 79
Řeším jednu (pro mě) záhadu ohledně velikosti kol. MPS6 má předepsaný rozměr kol a pneumatik R18 215/45, podle nějakýho kalkulátoru to vychází na průměr kola 650,7 mm. Na takových kolech jsem jezdil celou zimu bez problému. O víkendu jsem se konečně dostal k tomu, abych to přezul na letní R19 235/35, dle kalkulátoru průměr kola 647,1 mm, tj. o 3 cm míň, přesto na těchto kolech dochází ke styku s nadkolím (hlavně u zadních kol) v zatáčkách, když se auto zhoupne. Dle stránek výrobce alukol by tento rozměr na MPS měl sedět. Máte někdo zkušenosti s R19 na MPS?
Po ujetí pár kilometrů mi pak ještě řídící jednotka vyhodila chybu U0121, což je chyba v síti u ABS. Dle zahraničního fóra na RX8 to taky někomu hodilo, když přezul na jiný kola, ale víc jsem se nedozvěděl. Takže jsem tam hodil zpátky R18 a prověřil vedení ABS, jestli není někde přerušený, a šoupání přestalo a chyba taky zmizela. Samozřejmě jsem pochopil, že se Mazdičce nový kola nelíbí, ale proč?
Po ujetí pár kilometrů mi pak ještě řídící jednotka vyhodila chybu U0121, což je chyba v síti u ABS. Dle zahraničního fóra na RX8 to taky někomu hodilo, když přezul na jiný kola, ale víc jsem se nedozvěděl. Takže jsem tam hodil zpátky R18 a prověřil vedení ABS, jestli není někde přerušený, a šoupání přestalo a chyba taky zmizela. Samozřejmě jsem pochopil, že se Mazdičce nový kola nelíbí, ale proč?