• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Výměna vzduchového filtru - jak otevřít kryt ?

pjetro

výkonný člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
279
Chlapi, poradí mi prosím niekto, prečo mi nejde otvoriť/odklopiť kryt vzduchového filtra ? Model 2010, motor benzín 2.5

Kúpil som si nový kabínový filter a vzduchový filter. Kabínový som vymenil no problemo, bol už teda pekne zašpinený. Ale neviem ako odklopiť kryt vzduchového filtra. Odklopím ho asi tak o 2-3 cm, takže filter už vidím, ale je to málo na to, aby som ho vytiahol a nasadil nový. Prikladám video, ako sa mi to nedarí

Na nete sa mi pre môj typ motoru nepodarilo nájsť nič relevantné. Ani v workshopových materáloch sa nepopisuje, ako na tento (zrejme úplne jednoduchý) úkon. Máte niekto skúsenosť ako na to? Lebo sa bojím za to príliš zabrať, aby som niečo nezlomil o_O

Poslední úprava:
U GGčka s podobným airboxem se muselo trošku zabrat. Každopádně jestli se ti nechce to rvát, tak povol ten šroubek na té hadici,vyjmi kryt a máš to.

Z toho celkem jasne vyplyva, ze jsi ho dlouho nemenil a proto to nejde otevrit :D

Kamo, vezmi za to. Jedine, co tam hrozi utrzenim je konektor od vahy vzduchu a ten jsi odpojil.....

vyklop kryt ako to robíš na videu a mierne potiahni smerom do prava. Na lavej strane su take trne ktore sa zasuvaju do plastovych ociek - na mojej mazde take su.
Ale som asi prisiel po funuse, asi si to uz zvladol nadvihnut aj bez mojej rady.

Takže silou nie, odniesol to to pravý jeden z tých dvoch umelohmotných pántov, na ktorých sa to vyklápa. Ani tak sa to ale nedalo vyklopiť, takže som dal dole hadicu a tak som sa dostal k filtru , ale neviem či by sa mi to podarilo, keby sa nezlomil ten jeden pánt. Takže filter vymenený, správny postup ale nepoznám. A ešte musím vymeniť ten celý čierny kryt, takže @Moriarty. Našťastie to dobre drží na dvoch sponách a jednom pánte, takže to chvíľu vydrží než to zoženiem. Ale ten správny postup by ma zaujímal. Takže kto máte motor 2.5 a výmenu filtra za sebou?

3G02151.GIF $_1.JPG
Podla obrazku iba domyslam, ze spodok a vrch su spojene v otocnom klbe.
Uvolnit stahovaciu pasku na hadici, stiahnut harmonika hadicu a jednoducho iba vyklopit kryt smerom hore, po odisteni bocnych spon.

Ja vzdy povolim pasek na harmonice, kterou stahnu a pak jde vyndat cely poklop v pohode

Odesláno z Lenovo pomocí Tapatalk

Ja vzdy povolim pasek na harmonice, kterou stahnu a pak jde vyndat cely poklop v pohode

Odesláno z Lenovo pomocí Tapatalk

Přesně tak. Na 2.3 GY mám to samý. Normálně tu hadici celou sundám a přístup tam je hned a velkej. Nejjednodušší a nejrychlejší varianta...
U mě jsou to 2 spony (airbox a klapka), dvě hadičky dole z "držáku", ventil z boku a odpojit odvětrání. Záležitost max minutky

Nevím jestli to už tady někdo řešil,ale zvědavost mi nedá se nezeptat, použil tu už někdo u GH vzduchový filtr KN místo originálu, má to nějaký smysl ,nebo jsou to jen kačky vniveč?

Caute. Všimol som si, že mi strašne vibruje a drnce AIR box. Keď na neho položím ruku, tak prestane. Mohol odpadnúť nejaký držiak, alebo nejaká časť? Dakujem

Ahoj kolegové, nevím kam zařadit : po dnešní výměně vzduchového filtru přikládám foto starého Mazda filtru cca rok a nového Zn. UFI. Made in south Korea a kvalitou zpracování se mi zdá o mnoho lepší. Tak kdyby někdo nevěděl jaký koupit..jinak u GH po FL 2,2d mi trvá výměna tak minutu, jen na 4 packách.f6a587e1311c9fa043eb458f345f8995.jpg1fcb021b10692b284e422866ecbcfb86.jpg

Odesláno z mého Lenovo TAB 2 A10-70F pomocí Tapatalk

Chlapi, poradí mi prosím niekto, prečo mi nejde otvoriť/odklopiť kryt vzduchového filtra ? Model 2010, motor benzín 2.5

Kúpil som si nový kabínový filter a vzduchový filter. Kabínový som vymenil no problemo, bol už teda pekne zašpinený. Ale neviem ako odklopiť kryt vzduchového filtra. Odklopím ho asi tak o 2-3 cm, takže filter už vidím, ale je to málo na to, aby som ho vytiahol a nasadil nový. Prikladám video, ako sa mi to nedarí

Na nete sa mi pre môj typ motoru nepodarilo nájsť nič relevantné. Ani v workshopových materáloch sa nepopisuje, ako na tento (zrejme úplne jednoduchý) úkon. Máte niekto skúsenosť ako na to? Lebo sa bojím za to príliš zabrať, aby som niečo nezlomil o_O

ahoj,
prosim ta, zohnal si kdesi ten kryt? lebo som ho dnes ulomil nechtiac, obidva panty. vopred vdaka.

ahoj,
prosim ta, zohnal si kdesi ten kryt? lebo som ho dnes ulomil nechtiac, obidva panty. vopred vdaka.
Vyvrtej dvě dírky u těch ulomených pantů a dej 2 samořezné vruty a těma stáhni spodní a vrchní díl..Dělal jsem to už u dosti GH.Zadarmo a drží to perfektně.Ty panty jsou slabším článkem.Odšroubovat a zašroubovat 2 vruty jednou za 60 000km je brnkačka.

@matisek89 - nezohnal som ho nikde, nepodarilo sa mi. Maju ho ale v Mazde ako novy nahradny diel. Cenu si uz nepamatam, ale bolo to akceptovatelne.

Koupil jsem si do M6 GH filtr Knecht - Mahle LX 936, ale nechce se mi "vejít". Udávané rozměry jsou u všech filtrů pro moji motorizaci 322 mm x 178, ale originál Mazda, který jsem vytáhl, má cca 320 x 173. Plastový okraj se mi tak dostává pod okraj víka a to nejde řádně dovřít. Nějaká podobná zkušenost?

Zdar, tak jsem dnes poprve menil vzduchovej filtr, jakoze dost na picu vyresene :D neslo mi to vyklopit tak abych se tam pohodlne dostal a videl vse, tak hold vytazeno jen skvirou na ruku :D:D
Po 10tkm se mi ten filtr zdal dost cistej, asi ho budu nechavat 15tkm

Zdar, tak jsem dnes poprve menil vzduchovej filtr, jakoze dost na picu vyresene :D neslo mi to vyklopit tak abych se tam pohodlne dostal a videl vse, tak hold vytazeno jen skvirou na ruku :D:D
Po 10tkm se mi ten filtr zdal dost cistej, asi ho budu nechavat 15tkm
Interval výměny je 60000km,ale pro naše čisté ovzduší je adekvátní interval 30 000km.

já tam nechtěl rvát ruku , tak jsem dpojil sponu za váhou na boxu a pěkně jsem to otevřel a aji vysál vysavačem ... akorát ta spona byla pěkně zrezlá z vnitřní strany i když zvenku se tvářila ok

Back