• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Ztráta tahu motoru

Blackwhite

výkonný člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
Zprávy
262
Za poslední měsíc se mi 3x u M3 stalo, že motor ztratil na pár vteřin úplně tah, a to při nižších otáčkách (kolem 2 - 2,5 tis.) a klidné jízdě konstantní rychlostí.
Zvláštností je, že se to stalo prakticky vždy na stejném úseku silnice po cca 5 km ranní jízdy se studeným motorem (teplota venku kolem nuly), kdy tomu předcházelo plachtění z mírného kopce na volnoběh (cca 1,5 km), poté se zařazeným kvaltem dobrždění před obcí, následné lehké přidání plynu a jízda konstantní rychlostí, kdy po cca 5 sekundách jízdy náhle přestal motor úplně táhnou (jako kdyby se zastavil přívod paliva nebo svíčky přestaly házet jiskru) a tah se znovu objevil až jsem úplně sundal nohu z plynu a znovu přidal plyn. Jinak motor běží naprosto normálně, necuká, pod zátěží taky jede výborně. Nenapadá Vás, co by to mohlo způsobit? Nesetkal se s tím už někdo?

Teď někde něco podobného uváděl @No hits.
Skoro v tom cítím tajemno toho úseku. Abys třeba nejezdil kolem devíti křížu

Samsung S22 256GB Tapatalk

Teď někde něco podobného uváděl @No hits.
Skoro v tom cítím tajemno toho úseku. Abys třeba nejezdil kolem devíti křížu emoji1787.png

😀 Taky mě v první moment napadly nějaké patogenní zóny 😀 Auto je v provozu prakticky denně a jezdí každý pracovní den i tento úsek, je fakt zajímavé, že se to zatím stalo teprve 3x a v rozmezí cca 100 m vždy na stejném místě 😀. Spíš bych řekl, že na to má vliv způsob jízdy, který ztrátě tahu motoru předchází. Jízda na volnoběh, brzdění motorem a následná krátká jizda konstantní rychlostí s minimální zátěží, takže prakticky minimální požadavek na přísun paliva. Vlastně opak, jak se ztráta výkonu projevuje u @no_hits.

To sice ano ale stejně bych se zaměřil na hodnoty z palivového čerpadla přes diagnostiku live.

Mě se to stává ve stejným spektru otáček ale pokaždé na jinym místě takže to bude asi jinej případ :D

Možná se pohybující poltergeist

Back