@Jiří Doležal Ahoj, ta poletává rez tam nemusí vůbec být od těch brzd. Netvrdím že na to taky nemá vliv,ale tyhle drobný jehličky kovu nasbíráš jízdou. Taky mám bílý auto a taky se mi tu a tam udělá zrzavej flíčektřeba i na kapotě nebo předním nárazníku.
Já si na to koupil Clayovací kostku kterou to vytahám za pár vteřin ven. Ta kostka je sice drahá,ale zase stačí ulomit malinký kousek a tím to železo z laku vyndat,takže vydrží opravdu dlouuuuho.
Nebo na to hodně pěkně fugujou i ostraňovače polétavý rzi v rozprašovači,ale potom to chce pořádně umýt vodou. Výhoda je těch tekutých je že se vůbec nenadřeš a dají se s tím hodně pěkně umýt i kola bez námahya já osobně s tím stříkám i brzdový třmeny při mytí auta ,ale zase nevýhoda je rychle spotřebuješ (takže cena) + potřebuješ vodu.
ClayBar (kostka) - měkká na tyhle "citlivý" laky:
Detailingshop ✅ Dodo Juice Gentle Grey Clay Bar Soft 200g měkký clay ✅ Slevový program ✅ Měkký čistící clay na vyčištění nečistot navázaných na povrchu laku.
www.detailingshop.cz
Odstraňovač polétavé rzi v roztoku:
Detailingshop ✅ Dodo Juice Ferrous Dueller 1L odstraňovač polétavé rzi ✅ Slevový program ✅ Odstraňovač polétavé rzi a podobné kontaminace / čistič kol od zapečeného brzdového prachu.
www.detailingshop.cz
Ke zrezlým brzdám bych řekl svůj názor. Pokud máš třmeny v pořádku (plovoucí čepy se hýbou, pístek ve třmenu funguje, destičky se volně pohybují v úchytu),tak orezlí kotouče jsou z důvodu,že je to prostě holý "železo" a to na větru,dešti,vzdušný vlhosti prostě koroduje. Když je ta koroze malinká,tak jí obyčejný destičky dokážou silnějšim brzděnim sundat/ošoupat. Pokud to auto ale třeba někde na větru a dešti stojí dlouho a ta rez se změní v hloubkovou,tak běžný destičky jí strhnout nedokážou a naopak spíš ta rez začne vybrušovat destičky. Na tohle byly dobrý starý bubnový brzdy,ale u kotoučů když se to nechá někde větrat a auto stojí,tak tomu nezabráníš. Stačí zajít do autobazarů a kouknout na ty auta co jsou tam už dýl jak u nich vypadají brzdy.