• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Chyba P0421 a nefunkční zadní senzory

bohus

nový člen
6
Dobrý den jsem novým majitelem Mazdy 6 2,5 r.v.12/2018 koupil jsem si toto auto s nájezdem 52000km a za dost peněz že už do důchodu nemusím žádné problémy s žádným autem řešiti a ejhle zjišťuji že Mazda není vůbec tak dobrá volba po 14-dnech závady P0241a nefunkční zadní senzory takže za mne Mazda velké zklamání.

Dobrý den, předpokládám že chyba je P0421 a ne P0241 ?
Pokud je to tak, tak si z vás prodejce auta udělal dobrý den a před koupí ojetiny jste měl auto lépe prohlédnout, protože takhle by vás natáhli i kdyby jste si koupil Bugatti.

Bohužel koupě ojetiny má vždy nějaká rizika,ale mohu vás ujistit,že zrovna benzínové mazdy jsou z jedněch nejspolehlivějších aut.Ohledně těch senzorů-nemáte je vypnuté v infointamentu?

A není trochu naivní si koupit šestileté auto a čekat že člověk nebude nic řešit?

Dobrý den, předpokládám že chyba je P0421 a ne P0241 ?
Pokud je to tak, tak si z vás prodejce auta udělal dobrý den a před koupí ojetiny jste měl auto lépe prohlédnout, protože takhle by vás natáhli i kdyby jste si koupil Bugatti.
a jaky je rozdíl mezi p 0241 a p 0241?!!!

Bohužel koupě ojetiny má vždy nějaká rizika,ale mohu vás ujistit,že zrovna benzínové mazdy jsou z jedněch nejspolehlivějších aut.Ohledně těch senzorů-nemáte je vypnuté v infointamentu?
bohužel asi ne

Poslední úprava moderátorem:
být ve velkém zklámání kvůli "nefunkčním senzorům"...které při koupi nikdo neprověřil? Nebo po jak dlouhé době vlastnictvý auta nefungují? A toho že někdo natankuje naftu místo benzínu? To taky nezobrazovala diagnostika hned při koupi? Trochu podivná koupě. Pokud bych autum rozuměl tímto způsobem, vzal bych sebou ke koupi určitě někoho kdo se opravdu vyzná. Obávám se že spolehlivější motor v dnešní době moc koupit nejde...škoda takového zklamání..z vcelku povedeného auta...co pak asi musí říkat majitelé složitějších aagregátů.

Pán má zajímavý přístup jak posuzovat důvěru ve spolehlivosti vozů. Koupit nový ze salonu a řešit podobnou situaci tak ten verdikt snad ještě pochopím ale koupit 6 let starou ojetinu která něco zažila a zjevně vinou původního majitele došlo k této poruše a vy odsoudite celou značku která je legendární svoji spolehlivosti. Předpokládám že prodejce poskytl nějakou záruku a problém bude schopen odstranit na své náklady nebo auto asi lépe prověřovat někým zkušeným.

Samsung S22 256GB Tapatalk

No zvláštní je, že se nebaví o možnosti v rámci záruky auto vrátit kvůli "skrytým závadám" to by bylo asi první co by mne napadlo pokud bych měl auto opravdu pár dní doma....nebo že by to bylo z áček a byl v tom háček?

Nic jiného jsem nečekal žádný tip na odstr.závad auto při koupi řádně prověřeno diagnosticky vše fungovalo jasná servisní historie v elektr.podobě atd.atd.Bohužel auto nechám zpravit a půjde.

Tak ho prodejte a sbohem. Tací tady fakt nejsou vítání. Kupte si koncern a hodně štěstí. A závady řešte s prodejcem.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Opravte ten katalyzátor a prodejte to. Příště při koupi jakéhokoliv auta jakékoliv značky si sebou vemte někoho kdo takové "schované chyby" dokáže odhalit, jinak si vás opět bazarníci namažou jak med na chleba.

Poslední úprava:
No, z nějakého důvodu je nedostatečně funkční katalyzátor ve svodech. Ten se "jen tak" nezničí.

Opravte ten katalyzátor a prodejte to. Příště při koupi jakéhokoliv auta jakékoliv značky si sebou vemte někoho kdo takové "schované chyby" dokáže odhalit, jinak si vás opět bazarníci namažou jak med na chleba.
Jen by to chtělo dát sem VIN at to nekoupí někdo tady a pak začne taky nadávat na spolehlivost :)

Nic jiného jsem nečekal žádný tip na odstr.závad auto při koupi řádně prověřeno diagnosticky vše fungovalo jasná servisní historie v elektr.podobě atd.atd.Bohužel auto nechám zpravit a půjde.
jen pořád nechápu..co by kdo měl k tomu radit víc...věc je jasná, oprava taky....akorát prostě pokud to bylo koupený před 14dny..co to je za prodejce že neřeší s Vámi tyto skryté závady a minimálně se nepodílí na financování oprav?

Back